Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

MALZEMELER

1/2 kg yerelması
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
1/2 limonun suyu
Tuz

Bir kasede limonlu suyu hazırlayın ve yerelmalarını soyarak bu suya atın,bu yerelmalarının kararmasını önleyecektir Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın, havucu dilimleyin, hepsini zeytinyağında bir süre kavurun Limonlu suda bekleyen yerelmalarını yıkadıktan sonra iri iri doğrayın Pirinçle aynı anda tencereye ekleyin Limon suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın Soğuk olatak servis yapın
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt