kum kзđiśi
Üye
Yoğurt Soslu Armut tarifi
Yoğurt Soslu Armut tarifi
için Malzemeler :
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Armudu soyup boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın. Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kâsesine alın.
Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin. Çekilmiş fındık ve antepfıstığı serpiştirip servis yapın.
için Malzemeler :
- 1 armut
- 125 gr süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık
- 1 çay kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı
- 1 tutam tarçın
- 1 tutam safran
- 1 kahve fincanı su
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Armudu soyup boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın. Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kâsesine alın.
Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin. Çekilmiş fındık ve antepfıstığı serpiştirip servis yapın.