Yeşil Soslu Somon (4 Kişilik)


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

Dilim Somon (Kişi başına 200 gr kadar)
2 Diş Sarmısak
3-4 Taze Soğan Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Krema
Yarım Demet Maydanoz
Yarım demet Dereotu
15 Çorba Kaşığı Tereyağı
8 Karides
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Somon Dilimlerini yıkayıp tuz ve karabiber serpin Karidesleri ayıklayın
Sarmısak ve soğanı ince doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda 2-3 dakika çevirin Soğanlar yumuşayınca şarap, sulandırılmış un ve kremayı ilave edip karıştırın Sos koyulaşınca ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın
Başka bir tavada tereyağını kızdırın Somon dilimlerini önlü arkalı kızartın Karidesleri ilave edip 1-2 dakika çevirin Somon ve karidesleri servis tabağına yerleştirip sos gezdirin
Not: Karidesleri daha kolay ayıklamak için 1-2 dakika kaynar suda tutun
 


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt