Yeşil Soslu Somon (4 Kişilik)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

    Konu Sahibi
Yeşil Soslu Somon (4 Kişilik)
Dilim Somon (Kişi başına 200 gr kadar)
2 Diş Sarmısak
3-4 Taze Soğan Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Krema
Yarım Demet Maydanoz
Yarım demet Dereotu
15 Çorba Kaşığı Tereyağı
8 Karides
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Somon Dilimlerini yıkayıp tuz ve karabiber serpin Karidesleri ayıklayın
Sarmısak ve soğanı ince doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda 2-3 dakika çevirin Soğanlar yumuşayınca şarap, sulandırılmış un ve kremayı ilave edip karıştırın Sos koyulaşınca ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın
Başka bir tavada tereyağını kızdırın Somon dilimlerini önlü arkalı kızartın Karidesleri ilave edip 1-2 dakika çevirin Somon ve karidesleri servis tabağına yerleştirip sos gezdirin
Not: Karidesleri daha kolay ayıklamak için 1-2 dakika kaynar suda tutun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
375
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
498
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
615
SpyChef
SpyChef
Cevap
1
Görüntüleme
660
Marco Laren
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
2K
Murat Alper


Üst Alt