Yandex.Özel Arama servisi

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Yandex.Özel Arama servisi
Sitelerinizi Yandex.Özel arama ile geliştirebilirsiniz. Yandex'in Matrixnet arama teknolojisini kullanan Yandex Özel Arama Web sitenizde arama için size özel çözümler sunuyor.

Yandex.Özel Arama servisi nedir?

Yandex.Özel Arama Ziyaretçilerinize aradıkları bilgiyi bulmaları konusunda yardımcı olur !

Yandex.Özel Arama'nın avantajları:

— kolay kurulum;
— kaliteli arama sonuçları;
— sınırsız sorgu sayısı;
— tamamen ücretsiz.

Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 848x138 ve %3$sKB ) Buraya Tıklayın
[TBODY] [/TBODY]


Kişiselleştirilebilen Ayarlar

Yandex aramanın sitenizdeki görümünü kendiniz seçebilirsiniz. Arayüzde dikkat çekici renkte olabilir yada tersine daha sade olabilir — her şey zevkinize ve hedeflerinize kalmış.

Yandex kullanıcılarının tanıdığı standart tasarımı kullanıp kullanmamak size kalmış, arama satırını firmanızın renkleriyle tasarlayabilirsiniz.


Arama formu için farklı tasarım seçebilirsiniz. Örneğin, bir ok şeklinde olabilir.



Dikdörtgen şeklinde arama formunu seçebilirsiniz.



Web siteniz karmaşık arka planına sahipse, daha sade arama formu seçebilirsiniz, örneğin şeffaf olanı.



Arama formu için renk seçebilirsiniz.



Arama sonuçlarının görünümünü web sitenize göre özelleştirebilirsiniz.
Arama ipuçları

Özel Arama, Yandex'in ana araması olarak, arama ipuçlarını barındırır — böylece sorgunun girilmesini hızlandırır. Site ziyaretçisi daha sorgusunu girmeyi bitirmeden hızlıca doğru sonuca ulaşmış olur.

Yandex, gereksinimlerinize özel ipuçları oluşturabilir. Bu ipuçları, kullanıcılarınızın sorgularına ve aramak istediğiniz sitelerinin içeriklerine göre oluşturulur.

Kullanıcılar sorgu girerken yazım hataları yapsa da bu, sorun olmaz. Özel Arama yazım hataları, dilbilgisi hataları ve klavye seçimini düzeltebilmektedir. Düzeltmeler Rusça, İngilizce, Ukraynaca, Belarusça, Türkçe ve birkaç dilde daha yapılabilir.


Arama ipuçları yazım hataları ve yanlış klavye düzenini düzeltebiliyor


Arama ipuçlarını seçtiğiniz arayüzde düzenleyebilirsiniz: İpuçlarının sıralamasını değiştirebilir, gereksiz olanları silebilir ve ayrıca kendi ipuçlarınızı ekleyebilirsiniz
Yandex'in önerdiği ipuçlarını dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz! Yenilerini ekleyebilir, var olanları değiştirebilir, kelime sıralamasını değiştirebilir ya da gereksiz olanları silebilirsiniz! Tüm düzenlemeler çok basit bir arayüzde yapılır. En önemlisi, bu yeni aracın yardımıyla arama sırasında ziyaretçileri yönlendirebilirmek artık mümkün!

Arama sonuçları kısıtlamaları

Aradıklarını bulmak için sitenizin ziyaretçilerine yardımcı olabilirsiniz. Örneğin, Ağustos 2010'da yayınlanmış bir makale olabilir yada "Raporlar ve testler" bölümünden bir döküman olabilir. Site için Arama servisi sorgu kısıtlamaya yardımcı olan bir araç sunuyor — siteden bir bölüm seçilebilir, zaman ayarlanabilir ve dökümanın dili yada formatı belirlenebilir.

Ayrıca, ziyaretçinin sorguya ekleyebileceği anahtar kelimeleri belirleyebilirsiniz. Örneğin, oyunla ilgili siteniz varsa, anahtar kelimeleri olarak "oyun", "görüntüle", "satın al" vs. seçebilirsiniz.


Kısıtlamalar arama sonuçlarında bu şekilde gösterilir



Kısıtlamaları düzenlemek için basit ve kullanışlı arayüz
Arama temaları
Birçok sitede aynı anda yada aynı temada olan birkaç sitede aramayı oluşturmak istiyorsanız, arama temaları kullanın. Tek bir tema 100 000 site kadar barındırabilir. Sitelerin listesini HTTP-sorguları sayesinde kolayca düzenleyebilirsiniz.

Site listesini hazırlayıp yeni temayı oluşturun ve moderasyon içi gönderin. Temanız onaylandıktan sonra Yandex.Site için Arama yada Yandex.XML servislerinin yardımıyla aramayı düzenleyin.

Temayı oluştur:

Arama sorguları istatistikleri

Sitenizin ziyaretçilerinin neyi aradıklarını bilmek istiyorsanız, "İstatistik" bölümünü inceleyin. Kullanıcı sorgularıyla ilgili bilgiler bu bölümde bulunur.

Sorgu istatistiği haftalık olarak gösterilir ve aşağıdaki bilgileri içerir:

  • sorgu listesi;
  • her sorgu kaç defa yapıldı;
  • her sorguya göre kaç sonuç gösterildi;
  • arama sonuçlarından kaç geçiş yapıldı.
Sitenizin hangi bölümlerinin gelişmeye ihtiyacı olduğunu istatistiğin yardımıyla öğrenebilirsiniz.,



Arama istatistikleri ön izlemesi
 


Üst Alt