Haydar
Emekli Yönetici
Üzümlü Kek Tarifi
Malzemeler
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Kabartma tozu
Kuru üzüm
Dövülmüş ceviz
Yapılışı
Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
Karışımın üzerine sıvı yağı, yoğurdu, unu ve cevizi ekleyip çırpmaya devam edin.
Önceden yıkadığınız kuru üzümleri bir parça una bulayıp karışıma ekleyin. Bu sayede kuru üzümlerin dibe çökmesini engellerseniz.
En son kabartma tozunu da ekleyip hafifçe karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın ve un serpin.
Önceden 180°C’de ısıttığınız fırında pişirin.
Kekinizin piştiğini anlamak için içine bir kürdan ya da bıçak sokabilirsiniz. Eğer ıslak çıkıyorsa henüz pişmemiştir.
Kalıbınız el değen sıcaklığa gelmeden keki çıkarmayın yoksa düzgün dilimlenmez ve dağılır.
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Kabartma tozu
Kuru üzüm
Dövülmüş ceviz
Yapılışı
Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
Karışımın üzerine sıvı yağı, yoğurdu, unu ve cevizi ekleyip çırpmaya devam edin.
Önceden yıkadığınız kuru üzümleri bir parça una bulayıp karışıma ekleyin. Bu sayede kuru üzümlerin dibe çökmesini engellerseniz.
En son kabartma tozunu da ekleyip hafifçe karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın ve un serpin.
Önceden 180°C’de ısıttığınız fırında pişirin.
Kekinizin piştiğini anlamak için içine bir kürdan ya da bıçak sokabilirsiniz. Eğer ıslak çıkıyorsa henüz pişmemiştir.
Kalıbınız el değen sıcaklığa gelmeden keki çıkarmayın yoksa düzgün dilimlenmez ve dağılır.