Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik)


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

2 adet iri alabalık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı karabiber
5 adet taze soğan
Tuz


HAZIRLANIŞI
Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın
Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin
Taze soğanları ince doğrayın Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın
Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur
Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz
 


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt