Taze fasulye turşusu

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Taze fasulye turşusu



Malzemeler
Taze fasulye, tuz, sarımsak

Yemeğin Tarifi
Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır. Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır. Soğuk su içinde soğutulur. Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur.
Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır.
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:tşk:
 

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
376
Gulu Gulu
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
6K
kezban yenge
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
771
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
3K
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
697
x-scarface


Üst Alt