Söneberi (5 Kişilik)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Söneberi (5 Kişilik)
Malzemeler
1 kg kemer patlıcan
2 adet orta boy soğan
300-350 gram yağsız kıyma
1 çay bardağı sıvıyağ
4-5 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi
Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından, boyuna bir kesik yapalım. Patlıcanları tuzlu suda 1-2 saat bekletelim, yıkayıp kurulayalım.

Soğanları küçük doğrayalım ve kıymayla birlikte sıvı yağda kavuralım. 2-3 dakika sonunda küçük doğranmış sivri biberleri, küp doğranmış domatesleri ekleyelim. 2-3 dakika daha kavuralım. Daha sonra üzerine haşlanmış nohutu, tuz ve karabiberi ekleyelim. 1-2 dakika daha pişirip ateşten alalını.

Patlıcanları fırın tepsisine dizelini. 2-3 çorba kasığı sıvıyağı patlıcanların üzerine fırça ile bolca sürelim. Patlıcanlar fırında hafifçe yumuşayıp üzerleri hafifçe pembelesene dek fırında tutalım.

Fırından çıkardıktan sonra karınlarına hazır olan malzemeyi dolduralım. Salçayı 1 su bardağı su ile incelterek tepsiye aktaralım. Arzuya göre patlıcanların üzerine 1-2 dilini domates dilimi yerleştirerek yeniden fırına sürüp yemeğimizi pişirelim. Sıcak servis yapalım.

Not: Patlıcanların sap ve ucunda biraz siyahlık kalacak şekilde sadece ortalarını soyabilirsiniz. Görünümü farklı olacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: sakarya:zekit
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ömer talat katı
Cevap
17
Görüntüleme
422
MAERKEK
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
460
Gulu Gulu


Üst Alt