SON DAKİKA! Aboubakar Beşiktaş'a neden transfer olmadı? Fikret Orman açıkladı

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
SON DAKİKA! Aboubakar Beşiktaş'a neden transfer olmadı? Fikret Orman açıkladı
Beşiktaş başkanı Fikret orman, Bolu'da düzenlenen yeni tesis açılışında açıklamalarda bulundu. Orman, Aboubakar'ın neden transfer edilmediğini açıklarken Quaresma'nın ayrılış süreciyle ilgili de bilgi verdi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın açıklamaları şöyle;
İyi bir transfer dönemi geçirdik. 7 tane transfer yaptık. İki tane bek transferi yaptık. Medel ile yollarımızı ayrıldık. Hem 6 hem 8 numara oynayacak oyuncu arıyorduk, Arsenal'den Elneny'i aldık. Kanatlara da Boyd ve Nkoudou'yu aldık. Son aldığımız Diaby için santrafor değil diye konuşuluyor. Oynadığı takımlarda tek santrafor olarak oynamış bir futbolcu. 20 gollük sezonları var. Bizim tek santraforumuz Burak Yılmaz'dı. Hem santrafor hem kanat oynayabilen bir oyuncu istedi hocamız. Biz de o yönde yaptık çalışmalarımızı.
Beşiktaş taraftarları Aboubakar'ı çok sevdi, duygusal bir bağ oluştu. Sakatlık sorunu vardı. Dizinde kronikleşen sakatlığı vardı. MR istedik, göndermediler. Porto ile Aboubakar için görüştük. 900 bin eurosunu biz öderiz dediler. Biz de 2 milyon euro öderiz dedik. Aboubakar, 500 bin euro fazla alırım gelmek için dedi. Biz de dizindeki sakatlık nüksederse parayı vermeyiz dedik, o da kabul etmedi. Taraftarımızın duygusal bağını anlıyoruz ama bu düşünceyle Aboubakar'ın Beşiktaş'a gelmesini doğru bulmadık. Benim gözümde bu davranışları, Beşiktaş'a gelmesini mümkün kılmadı.
Ricardo Quaresma ile alakalı bir görüşme yapmadım. Quaresma devre arasında Serdar Adalı'nın evine gitmiş. İstanbul'da karısının mutlu olmadığını ve ayrılmak istediğini iletmiş. Herhalde o dönem Arap takımlarından iyi bir teklif almıştı. Daha sonra teklif olmayınca kalmak istediğini söyledi. 7 yıl Beşiktaş'ta oynamış Ricardo Quaresma, 3 defa alacaklarının ödenmesi için ihtarname gönderdi. Biz de parasını ödedik. Beşiktaş'ta kimsenin parasını kalmayacağını bilmesi gerekirdi. Takımı sahiplenmesi, abilik yapması gerekirken bu ihtarnamelerle hareketlerini beğenmedim. Beşiktaş ile duygusal bağları olan oyuncularla ilişkimiz ayrı, profesyonel olanlarla ayrı oluyor. Ricardo Quaresma'nın açıklamaları doğru değil. Beni hedef göstermesi de doğru değil. Son 6 aydır kendisiyle ayrılacağımızı biliyordu. Ben hocaya 'hocam Ricardo'yu oynat, vitrinde olsun ki takım bulabilsin' dedim. Takım bulunca karım mutsuz demek yakışmadı.
 

Benzer Konular



Üst Alt