Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şırdana Gidekmi Gardaşşşş ?
Sponsorlu Bağlantılar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan
Üye
Adana'dayken gördümbir tuhaf oldum. Hâlâ şırdan diyor yahu Allah'ın işkembecisi...
Feel It
Üye
kokoreç yeyince birşey olmuyor da işkembenin bir çeşidi olan şırdanı yenince mi ölüceksiniz anlamadım yani.. görüntüsü güzel olmasa da tadı çok güzel bol acılı oruçlu halimle ağzım sulandı
Consul9
Üye
orucum tatile çıktı
™мaxiмємσ!
Üye
o ne leyn ben onu azımın yanından geçirmem
Symbiont
Üye
erkeklerde belden aşağısında bulunan bir kas a benziyor eoaa
yenmez len o
Sana demedim Senden önceki Üyeye Dedim
Ayrıca Nimetle Dalga geçmek Değildi Amacım
SucX
Üye
Geçenlerde adanalı bi abi bu şırdanı çok methetti ama önceden açtığın bi konuda şırdanı görünce vazgeçtim yemekten
Size afiyet olsun
safara1
Üye
çok degişik duruyo yav
<~STaT!c-X~>
Üye
Pardon ama bu Şırdan dediğiniz şey ne :-s
DiaBLoS
Moderator
Konu Sahibi
Şırdan da ;
KULLANILACAK MALZEMELER:
4 adet şırdan
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
TEMİZLENİŞİ:
İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir.
YAPILIŞI:
Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.