Şırdana Gidekmi Gardaşşşş ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Adana'dayken gördümbir tuhaf oldum. Hâlâ şırdan diyor yahu Allah'ın işkembecisi... :ehe
 


Feel It

Feel It

Üye
kokoreç yeyince birşey olmuyor da işkembenin bir çeşidi olan şırdanı yenince mi ölüceksiniz anlamadım yani.. görüntüsü güzel olmasa da tadı çok güzel bol acılı oruçlu halimle ağzım sulandı ;)
 
Consul9

Consul9

Üye
orucum tatile çıktı:s
 
™мaxiмємσ!

™мaxiмємσ!

Üye
o ne leyn ben onu azımın yanından geçirmem :P:
 

Symbiont

Üye
erkeklerde belden aşağısında bulunan bir kas a benziyor eoaa
yenmez len o
 
CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
midem kalktı... ben yokum
 

Symbiont

Üye
Sakin Ol dostum Bunuda bana adana Yedirmeye kalkmışlardı Aynı espirinin Daha açık Versiyonunu Yaptım Dayak Yiyodum Tiplerden
 
lovestar

lovestar

Üye
gedek gardaş....harika görünüyor.eyvallah...
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Sakin Ol dostum Bunuda bana adana Yedirmeye kalkmışlardı Aynı espirinin Daha açık Versiyonunu Yaptım Dayak Yiyodum Tiplerden

daha açık versiyonunu tahmin edebiliyorum ama nimetle dalga geçme yaw :nono: :ehe
 

Symbiont

Üye
Bu Yorumlara Rağmen
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
:):) afiyet olsun ali
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Diablos nerdee??
Şırdana mı gitti acaba:ehe
 

Symbiont

Üye
Sana demedim Senden önceki Üyeye Dedim
Ayrıca Nimetle Dalga geçmek Değildi Amacım
 
SucX

SucX

Üye
Geçenlerde adanalı bi abi bu şırdanı çok methetti ama önceden açtığın bi konuda şırdanı görünce vazgeçtim yemekten :)
Size afiyet olsun :islik
 
safara1

safara1

Üye
çok degişik duruyo yav :D
 

<~STaT!c-X~>

Üye
Pardon ama bu Şırdan dediğiniz şey ne :-s
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Şırdan da ;

KULLANILACAK MALZEMELER:

4 adet şırdan
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber


TEMİZLENİŞİ:

İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir.

YAPILIŞI:

Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.


Afiyet olsun..:ehe:ehe
 

Ekli dosyalar

arslansem

arslansem

Üye
İnsan mısın sen Ali :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt