Sarımsak soslu karides


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

kişilik;
800 gr karides
1 adet havuç
1 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
1 adet soğan
karabiber
tuz
1 çay bardağı beyaz şarap
sosu için:
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 kg haşlanmış patates
2 yemek kaşığı sirke
tuz


HAZIRLANIŞI
Havuç ve soğanı temizledikten sonra defne yaprağı ve maydanozu da yıkayın Bütün bu malzemeyi doğradıktan sonra suyu da ilave ederek karıştırın Üzerine karabiber, tuz ve şarabı da ekleyin ve 15 dakika yüksek ateşte pişirin
Karidesleri bol suda yıkayın ve temizleyin Sebze suyunun içine atın ve yaklaşık 5 dakika pişirin Süzün ve soğumaya bırakın Patatesleri haşlayın ve sonra pütürsüz bir kıvama gelene kadar ezin, çok ince kıyılan sarımsakları ve tuzu ekleyinSirke ve zeytinyağını azar azar ilave ederek krema kıvamına gelen kadar karıştırın Karidesle birlikte servis yapın
 


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt