Mali Özdemir
Üye
Salatalık Turşusu. ( Malzemeler / Hazırlanışı )
Malzemeler
1 kilo kornişon salatalık
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı
Sarımsakların kabuklarını soyun.
Salatalıkları bol suyla yıkayın.
Orta boy kavanoza salatalıkları yerleştirin.
Sirke, tuz, sarımsakları kavanoza ilave edin.
Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
En az 2 hafta karanlık ortamda bekletin.
1 kilo kornişon salatalık
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı
Sarımsakların kabuklarını soyun.
Salatalıkları bol suyla yıkayın.
Orta boy kavanoza salatalıkları yerleştirin.
Sirke, tuz, sarımsakları kavanoza ilave edin.
Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
En az 2 hafta karanlık ortamda bekletin.