Peynirli mısır çorbası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
Peynirli mısır çorbası
MALZEMELER
¤ 2 çorba kaşığı sıvı yağ
¤ 2 adet doğranmış soğan
¤ 1 tatlı kaşığı kimyon
¤ 4 su bardağı tavuk suyu
¤ 2 adet orta boy patates (soyulmuş ve küçük küçük doğranmış)
¤ 1 su bardağı haşlanmış ve püre haline getirilmiş mısır
¤ 2 su bardağı haşlanmış mısır
¤ 1/4 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
¤ 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
¤ 1/4 su bardağı krema (arzuya göre)
¤ Tuz
¤ Karabiber
HAZIRLANIŞI

Kalın tabanlı bir tencerede yağı ısıtın.
Soğanı ekleyip harlı ateşte rengi değişene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Dövülmüş sarımsak ve kimyonu ekleyip karıştırarak 1 dakika pişirin.
Tavuk suyunu ekleyip kaynatın.
Patatesi ekleyip ateşi kısın.
Kapağını kapatmadan 10 dakika pişirin.
Püre haline getirdiğiniz mısırı,haşlanmış mısır tanelerini ve maydanozu ekleyin. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika harlı ateşte pişirin.
Peyniri, tuz, karabiber ve kremayı ekleyin. Peynir eriyinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sıcak sıcak servis yapın.
Öneri :
Peynirli mısır çorbasını servis yapmadan bir gün önce hazırlayabilirsiniz.
Isıtıldığında lezzetinden hiçbir şey kaybetmez.
Haşlanmış mısırı dondurulmuş olarak kullanabileceğiniz gibi eğer bulabilirseniz konserve küçük mısır da kullanabilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
311
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
431
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
7
Görüntüleme
477
PALA.


Üst Alt