Patlıcan turşusu

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Patlıcan turşusu


Malzemeler
Patlıcan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates, maydanoz, lahana, soğan, kereviz veya maydanoz sapı

Yemeğin Tarifi
Kısa, ince yapılı. körpe ve çekirdeksiz patlıcanlar kullanılır. İçleri doldurularak veya dolgusuz olarak turşuları kurulur. Doldurularak turşusu kurulacak patlıcanların. sapları kesildikten sonra karınlarından bıçakla yarılır. Kaynar suya atılarak 2-3 dakika haşlanır. Haşlama ile yumuşatılan patlıcanlar. soğuk su için de soğutulur. Bir sepet içinde sıkıştırılarak veya bir masa üzerine yarılmış kısımları aşağı gelecek şekilde serilip, üzerlerine bir ağırlık konarak, siyah sularının akması için bir gün bekletilir.Dolgu malzemesi olarak; yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates. maydanoz, lahana ve soğan kullanılır. Bu malzemeler doğranarak, iyice karıştırılır. Patlıcanlar bu harç ile doldurularak, kereviz veya maydanoz sapı ya da pamuk ipliği ile sarılarak, dikkatli bir biçimde turşu kabına yerleştirilir. Dilimlenmiş limon ve biraz toz şekerilave edilir.
Dolgu yapılmayacaksa, bu malzemelerden birkaçı, haşlanmış ve siyah suyu süzülmüş patlıcanlar arasına yerleştirilir. Patlıcanların üzerine baskı yapacak bir ağırlık konup, %5-6 tuzlu salamura ile doldurulur. Salamuraya %10 oranında sirke ilave edilebilir.
Diğer turşularda olduğu gibi 18~2O°C’de ekşimeye bırakılır. Üzerinde maya zarı oluşmasına izin verilmez.

 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı
kezban yenge

kezban yenge

Üye
Tavsiye ederim lezzetlidir.
 

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
376
Gulu Gulu
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
2K
Murat Alper
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
771
x-scarface
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
2K
Murat Alper
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
1K
x-scarface


Üst Alt