OmniSD İle Hafızadan Oyun ve Uygulama Yükleyin

Sponsorlu Bağlantılar

MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
OmniSD İle Hafızadan Oyun ve Uygulama Yükleyin
OmniSD, KaiOS telefonunuza hafıza kartından veya dahili hafızasından zip formatında uygulama ve oyun yüklemenizi sağlar .

Bu uygulamanın başka bir özelliği, OmniSD çalışırken # tuşuna basarak "Ayrıcalıklı Fabrika Ayarlarına Sıfırlama" özelliğini elde edebilmektir. Bu sayede sistemdeki "Ayarlar" uygulamasındaki "Geliştirici" menüsünü etkinleştirerek kullanıcının ADB ve DevTools'a doğrudan menüden erişmesini sağlar.

OmniSD, özel izinler (sertifika) gerektiren uygulamaların yüklenmesine izin verir.
OmniSD' yi kurmak için iki yöntem var.

1-Güvenli Yöntem (Önerilen)
Kaldırılan herhangi bir uygulamanın üçüncü taraf uygulaması gibi kullanıcı verileriyle ilgili olduğunun kabul edilidiği ve bu nedenle hiçbir şekilde resmi güncellemelerin kaybını engellenmediği garantinin bozulmadığı yöntem.
2-Zor Yoldan(Extreme)
Recovery mode üzerinden sistem bölümüne bir komut dosyası yükleyerek ve doğrudan ROM'daki izinleri değiştirerek garantiyi iptal eden güvenli yönteme göre daha iyi çalışan bir yöntem . Garantiniz bittiyse tavsiye ediyorum.
Güvenli yöntem, yalnızca ilk dinamik bölüm olan veri bölümü üzerinde, ilk kullanımdan itibaren kullanıcının kullanımı nedeniyle çeşitli değişikliklere dayalı olarak çalışır. Bu bölüm hasar görürse, her şeyi geri yüklemek için fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini gerçekleştirmeniz yeterlidir.
Güvenli yöntemle OmniSD kurmanız için jailbreak yapmamız gerekli . JailBreak yönteminin iki türü var biz offical olanını tercih edeceğiz.
Offical Jailbreak
SD karttan veya hatta dahili bellekten , sistem bölümünü yamalamadan yüklemenizi sağlayan jailbreak işlemidir
Dİkkat!.
Firefox 59 veya önceki sürümlere (çalışan WebIDE ile) veya alternatif olarak Pale Moon tarayıcıya ihtiyacınız var . ADB ' ye ihtiyacınız olacak . Bu İşlem sırasında verileriniz de silinecektir.
WEB IDE
Android DeBUG moDE
1-Telefonunuzu son sürüme güncelleyin.
2-Telefonu *#*#33284#*#* kodunu arama bölümüne yazarak debug moduna alın.
3-Cihazı bir USB kablosu kullanarak PC'ye bağlayın, harici bellek olarak görülüp görülmediği önemsizdir , önemli olan ADB tarafından algılanmasıdır. WebIDE telefon görmezse, aygıt hata ayıklayıcı soketine bağlanmak için bu komutu yazın

adb forward tcp: 6000 yerel dosya sistemi: / data / local / debugger-socket
Derleme tarihi uyuşmazlığıyla ilgili bir hata mesajı görünürse, güvenle yok sayabilirsiniz. Bağlantı çalışmazsa, telefonu yeniden başlatmayı, adb forward komutunu çalıştırmayı ve tekrar bağlanmayı deneyin.
4-OmniSD'yi zipten çıkarın. Çıkarttığınız klasörü WebIDE' de "Paketlenmiş uygulamayı aç" olarak seçin.
5-Üstte, WebIDE'nin merkezinde üçgen "Oynat düğmesi" varken, OmniSD telefona yüklenecek. Uygulama otomatik olarak açılır. Bu yöntemi, OmniSD olmadan PC'nizden yüklemek isteyeceğiniz diğer herhangi bir uygulama ile kullanabilirsiniz, bu nedenle, bir PC kullanmak zorunda kalmanın ve daha yüksek ayrıcalıklar gerektiren uygulamaları (örneğin; ROOT erişimine izin ver). Ancak prosedür henüz tamamlanmadı.
6-Her şey yolundaysa, yardımcı program çalışırken # tuşuna basın ve açılan menüde fabrika ayarlarına sıfırlayın.
7-Sıfırlama işlemi tamamlandıktan sonra, Ayarlar'ın "Cihaz" sekmesinde "Geliştirici" menüsü görünmelidir. "ADB ve DevTools" modunda iken hata ayıklayıcıyı etkinleştirin veya bir kez daha * # * # 33284 # * # * kodunu kullanın.
8- 3-4-5. adımları tekrarlayın, OmniSD telefonunuza yüklenecek ve uygulamalarını kabul etmeye hazır olacaktır.
OmniSD ' nin Yükleyebildiği Uygulama Formatı Nasıldır?
Öncelikle OmniSD zip formatında uygulamaları destekler yani uygulama zip içerisinde olacak.
Bu arşiv içerisinde application.zip dosyası (Web IDE uyumlu KaiOS / FFOS uygulamasıyla birlikte), update.webapp dosyası (boş olsa bile mutlaka olmalı) ve metadata.json dosyasını içermelidir.
metadata.json dosyasının içeriği şu şekilde olmalı.
{"version": 1, "manifestURL": "app://[your_app_id]/manifest.webapp
Burada [your_app_id] kısmı sizin manifest-te kaydedilmiş ID ile değiştirilmelidir. Ek olarak eğer "manifest.webapp" dosyası, "application.zip" içerisinde başka bir şekilde adlandırılmışsa adlandırıldığı şekilde yazılmalıdır.
Bundan başka "application.zip" içerisinde olan uygulamanın şekli genel KaiOS ve FirefoxOS uygulama şekli ile uyuşmalıdır ( - göz atın)
Bananahackers sitesinden alıntıdır.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Selim Baltaci


Selim Baltaci

Selim Baltaci

Üye
Bu işletim sistemi kullanıcılara çok kolaylık sağlayacağı düşüncesiyle yapılmış ama herhalde pek kullanan olmamış. En azından türkiyede.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
ömer talat katı

ömer talat katı

Moderator
Bu telefonlar 500tl bandında satıldığı için pek rağbet olmuyor. Nasıl olsun o paraya gidip mis gibi lg g2 alınır.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Selim Baltaci

bckulaksiz

Üye
Merhaba, energizer e241 var bende bu dediklerini yapmaya çalıştım ama yapamadım bir türlü. Webıde nerden bulacam nasıl yükleyecem androidden daha zor. Videoyu izledim ama çok hızlı ve aşırı bilgi kirliliği olduğu için hiç birşey anlamadım, askere gidecem Google duo kullanmam lazım WhatsAppta sesli veya görüntülü görüşme olmadığı için yardımcı olursanız sevinirim
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK


Üst Alt