Meksika usulü Sıcak Çikolata


FatoŞ

FatoŞ

Üye



Malzemeler

  • 1 paket (80 gram) bitter çikolata
    4 çorba kaşığı tozşeker
    2 çorba kaşığı kakao
    1 çorba kaşığı buğday nişastası
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 litre süt
    2 adet çubuk tarçın
    2 çorba kaşığı bal
    Üzerine:
    1 paket krem şanti
    1 su bardağı soğuk süt
    Tarçın
    Meksika Usulü Sıcak Çikolata Yapılışı
    TOZŞEKER, kakao, nişasta ve tarçını bir tencereye alıp, karıştırın. Soğuk sütü ekledikten sonra tencereyi ocağa koyun. Çubuk tarçını içine ilave edin ve karıştırarak kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, çubuk tarçını
    çıkarın. Bal ve çikolatayı katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Karışımı, üzerlerinde bir parmak
    boşluk kalacak şekilde fincanlara paylaştırın. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve donması için buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra bir sıkma torbasına doldurun ve sıcak çikolatanın
    üzerine şekil vererek sıkın. Tarçın serperek servis yapın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş ve Karavelaa

Karavelaa

Üye
Teşekkürler.
 
FatoŞ

FatoŞ

Üye
Rica Ederim Ablacım :))
 
Üst Alt