kum kзđiśi
Üye
Kuru Biberli Ot Kavurması tarifi
Kuru Biberli Ot Kavurması tarifi
için Malzemeler :
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Otları yıkayıp doğruyoruz. Kurutulmuş biberleri kaynar suda 4-5 dakika ıslatıp yumuşamalarını sağlıyoruz. Zeytinyağını tencereye koyup doğradığımız taze soğanları yağda biraz çeviriyoruz.Ardından suyunu süzdüğümüz kurubiberleri ekliyoruz. 1-2 dakika kavurup doğranmış otları ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberi de kattıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz
için Malzemeler :
- Yarım demet ıspanak
- 1 demet gelincik otu
- 1 demet ebegümeci
- Yarım demet ısırgan otu
- 5 adet taze soğan
- tuz
- 1 kap kurubiber
- 1 fincan zeytinyağı
- karabiber
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Otları yıkayıp doğruyoruz. Kurutulmuş biberleri kaynar suda 4-5 dakika ıslatıp yumuşamalarını sağlıyoruz. Zeytinyağını tencereye koyup doğradığımız taze soğanları yağda biraz çeviriyoruz.Ardından suyunu süzdüğümüz kurubiberleri ekliyoruz. 1-2 dakika kavurup doğranmış otları ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberi de kattıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz