Krep tarifi nasıldır? Krep nasıl yapılır

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Krep tarifi nasıldır? Krep nasıl yapılır
Krep tarifi nasıl yapılır merak edilirken, krep nasıl yapılır ile ilgili tüm detayları bu makalemizde sunduk.

Son yıllarda mutfakların yeni trendi olan Krep, yediden yetmişe her bireyin sevdiği bir besin alternatifi haline geldi. Özellikle sabah kahvaltılarında hafif olması sebebiyle çokça tercih edilen Krep’in yapımı son derece kolay. Yiyenlerin tadını damaklarında bıraktığı bu lezzeti sizler için kaleme alıyoruz.

Malzemeler:
Aşağıdaki malzemeler, 10 kadar krep için listelenmiştir. İhtiyacınıza göre sayıyı azaltıp, arttırabilirsiniz.

Yumurta (2 adet)
Su (2,5 çay bardağı)
Süt (1 su bardağı)
Un (1 su bardağı)
Sıvı yağ
Tuz (1 çay kaşığı)
Sıvı yağ pişirmek için gerekecektir.

Yapılışı:
Bir karıştırma kabı içerisine iki adet yumurtayı kırıp, sarısı beyazı ile karışana kadar karıştırın. Karıştıktan sonra içerisine süt ve su konup, çırpma aleti ile iyice çırpın. İyice karıştıktan sonra bir çay kaşığı tuz ile bir su bardağı un ilave edin. Çırpma kaşığı yardımıyla içerisinde hiçbir topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. İşlem tamamlandığında, bal kadar akıcı bir kıvama gelecektir. Bu kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin.

Geldi kreplerimizi pişirmeye. Teflon tavaya çok az bir miktar yağ ilave edin. Bu yağı ilk başta koyacaksınız ve sonrasında bir daha yağ ilave edilmeyecek. Yağ konulan tavanız iyice ısındıktan sonra bir kepçe yardımıyla tavadaki karışımı dökün. Hamuru tavaya daire olacak şekilde yayın. Orta ateşte az biraz pişirip, arkasını da döndürün. Kulak memesi kıvamına geldiğinde düz bir tabak üzerine çıkartın. İşte ilk krepinizi yaptınız. Hazırladığınız hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlamaya devam edin. Size yukarda verdiğimiz 10 krep ortalamadır. Dökme kaşığınızın boyutuna göre miktarı arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Burada, krep hamurunun kalın ve yumak halinde olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde pişmesi zorlaşacak, dışı sert, içi yumuşak istenmeyen bir kıvama bürünecektir. Ancak geniş bir tavanız varsa böylesi bir durumla karşılaşmazsınız.

Çocuklarınıza Krep’i Sevdirin
Çocuklarınıza krepi sevdirmek için krepiniz sıcakken içerisine çokorem, reçel ya da bal sürmenizi öneririz. Bu sayede adeta Waffle kıvamında bir krep hazırlamış olursunuz. Çocuklarınız da keyifle tüketir. Ayrıca, yanında süt ile de iyi gider.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Ahaha :D Bekarlık Hayatına Giriş Yaparsam Denerim Bunları Tşkler :D
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
309
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
460
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu


Üst Alt