Köri Soslu Tavuk

Sponsorlu Bağlantılar

SpyChef

SpyChef

Üye
    Konu Sahibi
Köri Soslu Tavuk
Köri Soslu Tavuk

1 kg tavuk göğsü ( Paketlerde satılanlardan ise 5 parça )
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Kaju
Tuz
Maydanoz
1 normal
Fincanı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı soğuk süt

Köri soslu tavuğumuzu hazırlamak için ilk önce tavuğumuzu kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.
Yemeğimizi hazırlayacağımız tencerenin içerisine sıvı yağımızı döküyoruz.
Sıvı yağının üzerine kuş başı dilimlediğimiz tavukları içine yerleştiriyoruz.
Tavuklarımızı yerleştirdikten sonra tencerenin altını yakıyoruz. Tavuklar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Köri sosu için:
Bir tencerenin içerisine unumuzu ve tereyağımızı döküyoruz.
Tencerenin içerisinde un ve tereyağınızı iyice karıştıyoruz. Un kokusu çıkana kadarda pişiriyoruz.
Pişme işlemi bittikten sonra tencereyi ateşten alıyoruz.
Ateşten aldığımız tencerenin içine soğuk sütümüzü azar azar döküyoruz, dökerkende karıştırmayı unutmuyoruz.
Sütü içerisine döktükten sonra, içerisine 1 bardak su koyuyoruz. Bu sırada karıştırmayı unutmayın.
Bunları bitirdikten sonra köri bahratını, karabiberi, tuzu da sos tenceresinin içine ekliyoruz.
Bu soslarıda ekledikten sonra ocağın altını yakara tenceremizi üzerine yerleştiriyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Unutmatın muhallebi kıvamında olacak.
Sosu hazırlandıktan sonra pişmiş olan tavuklarınızın üzerine ekliyorsunuz. Bu sırada kaju fıstıklarını ve küçük küçük doğradığınız maydanozları unutmayın. Güzel bir lezzet vericek. Daha sonra tavuklar sosla özdeşleşene kadar pişirin.
 

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
274
Baydırman
Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
310
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
462
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
430
Gulu Gulu


Üst Alt