Karpuzlu Limonata


Genc007

Genc007

Moderator
images.jpeg

Malzemeler

  • 1/2 adet
    orta boy karpuz (dilimlenmiş, kabukları çıkartılmış)
  • 3 adet
    orta boy limon
  • 1,5 su bardağı
    soğuk su
  • 3 yemek kaşığı
    toz şeker
Nasıl yapılır?

  1. Kabuğunu kesip dilimlere ayırdığınız karpuz çekirdeklerini tek tek ayıklayın.

  2. Bol suda yıkayıp üzerlerini kuruladığınız limon kabuklarını rendenin iri tarafıyla rendeleyin.

  3. Ortadan ikiye kestiğiniz limonların suyunu sıkın.

  4. Çekirdekleri ayıklanmış karpuzları küçük parçalar halinde blendera alın. Taze sıkılmış limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, soğuk su ve toz şeker ekledikten sonra blenderı çalıştırın.

  5. Kısa sürede hazır olan karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün. Posa kısmını kullanmayın. Hazır olan karpuzlu limonatayı soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun...
 

Ekli dosyalar

Üst Alt