Baydırman
Moderator
Karpuzlu Limonata
Malzemeler
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Malzemeler
- 1/2 adet
orta boy karpuz (dilimlenmiş, kabukları çıkartılmış) - 3 adet
orta boy limon - 1,5 su bardağı
soğuk su - 3 yemek kaşığı
toz şeker
- Kabuğunu kesip dilimlere ayırdığınız karpuz çekirdeklerini tek tek ayıklayın.
- Bol suda yıkayıp üzerlerini kuruladığınız limon kabuklarını rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
- Ortadan ikiye kestiğiniz limonların suyunu sıkın.
- Çekirdekleri ayıklanmış karpuzları küçük parçalar halinde blendera alın. Taze sıkılmış limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, soğuk su ve toz şeker ekledikten sonra blenderı çalıştırın.
- Kısa sürede hazır olan karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün. Posa kısmını kullanmayın. Hazır olan karpuzlu limonatayı soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Ekli dosyalar
Eklentileri görebilmek için Giriş yap veya üye ol.