Irmik helvasi tarifi yeni


hikmet366

hikmet366

Üye


Malzemeler:

1 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı ceviz kırığı
100 gr margarin veya tereyağı
1 adet limonun kabuğu
(ceviz istemezseniz çam fıstığı kullanabilirsiniz)
Yapılışı:

Süt ve şekeri kaynatıp hazır bekletelim.
Tenceremize yağ, irmik, un ve cevizi koyup ocağın altını açalım ve yaklaşık beş dakika hiç bırakmadan karıştırarak kavuralım..(Burası önemli) Bırakırsanız aynı oranda kavrulmaz irmikler..
Kaynar haldeki şekerli sütümüzü ilave edip hızlıca karıştıralım ve çok kısık ateşte biraz pişirelim. İnerken limon kabuğunu ekleyip karıştıralım.
Piştikten sonra demlendirelim.Tarçın ve cevizle servis yapalım. Afiyet olsun…
 

  • Beğen
Tepkiler: eren366 ve Byhaydar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
hiç sevmem hatta geçenler bir komşumuz yapmıştı tadına bakayım dedim kusacakdım nerdeyse
 

eren366

Üye
Teşekkürler. Fazla Sevmem
 
  • Beğen
Tepkiler: hikmet366
Üst Alt