İncirli Turta


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
Malzemeler

4 kişilik
Hamur için
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
125 gr tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Üzeri için
5 adet taze incir
50 gr ceviz içi
2 çorba kaşığı vişne suyu

Hazırlanışı

Yumurta, süt ve şekeri bir kapta çırpın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumuşatılmış tereyağını ve çırptığınız malzemeyi ilave edin. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.

Hamuru yağlanmış turta kalıbına alıp elinizle bastırarak yayın. Üzerini birkaç yerinden çatalla delip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Diğer tarafta incirleri soyup dilimleyin. Turta hamurunu fırından alıp ceviz içini serpin. Üzerine incir dilimlerini gelişigüzel yerleştirip 2-3 kaşık vişne suyu ilave edin. Tekrar fırına verin ve 10 dakika kadar fırınlayıp çıkarın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Ağustos aylarında taze incir çıkmaya başlar. Ağustos ortalarından itibaren eylül sonuna kadar siyah incir zamanıdır. Yaz ayları boyunca taze beyaz veya siyah incirle bu kolay tartı pişirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine ince bir kat meyve jölesi sürebilirsiniz.
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
:tşk: haydar
 
BYFECI

BYFECI

Üye
Teşekkürler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt