ahmetkartal
Üye
İncir reçeli
İncir Reçeli, küçük yeşil ilek (erkek) incirlerden
yapılır. Reçel yapılacak incirlerin büyük ve içinde
çekirdek teşekkül etmiş olması iyi değildir, incirler
küçük ceviz büyüklüğünde iken toplanır. Daha
büyük incirlerin içleri boş olduğu için reçelleri iyi
olmaz. İncirler küçük veya büyük olduğuna göre aşağıdaki tertiple reçel yapılır.
60-80 adet yeşil incir,
1 kg. şeker,
500 gr. su,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır
Önce incirler yıkanır, kabukları gayet ince olarak
soyulur. Kabuklar hususi kabuk soyma bıçağı ile
soyulursa muntazam soyulmuş olur. İncirler alt
kısmındaki çekirdek evi küçük bir huninin uç
kısmı batırılarak yuvarlak Resimde çıkarılır.
Bundan sonra incirler kaynayan su içinde 15- 20 dakika haşlanır. Soğuk suya atılarak diriltilir. Sonra 1 kg. şeker ve
yarım kg. sudan yapılan şurup içine atılarak
pişirilir. Pişirmeye incirler şeffaf oluncaya ve
şurup koyulaşıncaya kadar devam edilir. Ocaktan
indirilmeden limon suyu veya limon tuzu ilave
edilir.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
İncir Reçeli, küçük yeşil ilek (erkek) incirlerden
yapılır. Reçel yapılacak incirlerin büyük ve içinde
çekirdek teşekkül etmiş olması iyi değildir, incirler
küçük ceviz büyüklüğünde iken toplanır. Daha
büyük incirlerin içleri boş olduğu için reçelleri iyi
olmaz. İncirler küçük veya büyük olduğuna göre aşağıdaki tertiple reçel yapılır.
60-80 adet yeşil incir,
1 kg. şeker,
500 gr. su,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır
Önce incirler yıkanır, kabukları gayet ince olarak
soyulur. Kabuklar hususi kabuk soyma bıçağı ile
soyulursa muntazam soyulmuş olur. İncirler alt
kısmındaki çekirdek evi küçük bir huninin uç
kısmı batırılarak yuvarlak Resimde çıkarılır.
Bundan sonra incirler kaynayan su içinde 15- 20 dakika haşlanır. Soğuk suya atılarak diriltilir. Sonra 1 kg. şeker ve
yarım kg. sudan yapılan şurup içine atılarak
pişirilir. Pişirmeye incirler şeffaf oluncaya ve
şurup koyulaşıncaya kadar devam edilir. Ocaktan
indirilmeden limon suyu veya limon tuzu ilave
edilir.