İncir reçeli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
    Konu Sahibi
İncir reçeli

İncir Reçeli, küçük yeşil ilek (erkek) incirlerden
yapılır. Reçel yapılacak incirlerin büyük ve içinde
çekirdek teşekkül etmiş olması iyi değildir, incirler
küçük ceviz büyüklüğünde iken toplanır. Daha
büyük incirlerin içleri boş olduğu için reçelleri iyi
olmaz. İncirler küçük veya büyük olduğuna göre aşağıdaki tertiple reçel yapılır.

60-80 adet yeşil incir,
1 kg. şeker,
500 gr. su,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır

Önce incirler yıkanır, kabukları gayet ince olarak
soyulur. Kabuklar hususi kabuk soyma bıçağı ile
soyulursa muntazam soyulmuş olur. İncirler alt
kısmındaki çekirdek evi küçük bir huninin uç
kısmı batırılarak yuvarlak Resimde çıkarılır.
Bundan sonra incirler kaynayan su içinde 15- 20 dakika haşlanır. Soğuk suya atılarak diriltilir. Sonra 1 kg. şeker ve
yarım kg. sudan yapılan şurup içine atılarak
pişirilir. Pişirmeye incirler şeffaf oluncaya ve
şurup koyulaşıncaya kadar devam edilir. Ocaktan
indirilmeden limon suyu veya limon tuzu ilave
edilir.
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
çok severim ama limn suyu hayatta koymam
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
219
Baydırman
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
462
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
598
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
803
Marco Laren


Üst Alt