Hamsi Buğulama (4 Kişilik)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hamsi Buğulama (4 Kişilik)

Malzemeler
500 Gr. Hamsi
1 adet iri olgun domates
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Yemegin Yapilisi:
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır yıkayıp durulanır.
Bir kabın içine yeterince tuz karabiber ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın. Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın. Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcı üzerine yayın. Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın.
15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir. Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz.
Buğulamaya uygun diğer balıklar: SardalyaAFIYET OLSUN...​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
434
Baydırman
Haydar
Cevap
4
Görüntüleme
511
BYFECI
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
2K
Murat Alper
x-scarface
  • Kilitli
    • Beğen
Cevap
0
Görüntüleme
300
x-scarface
x-scarface
  • Kilitli
    • Beğen
Cevap
0
Görüntüleme
362
x-scarface


Üst Alt