Hamsi Buğlama

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Hamsi Buğlama
MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
1 kg hamsi
1 kuru soğan
1 limon
1 bardak su
2 defne yaprağı
2 çarliston biber
2 domates
50 gr tereyağı
tuz, karabiber

4 kişilik

HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış, kılçığı çıkarılmış hamsi filetolarını yıkayıp, süzün. Eğer kendiniz
ayıklayacaksanız, hamsiyi, sırtı sol elinizin avuç içine gelecek şekilde yerleştirin. Kafasının alt kısmından baş parmak ve işaret parmağınızla tutun. Sağ elinizle de balığın kafasından tutup öne eğin ve etinden kopartıp yavaşça kuyruğa doğru çekerek kemiğini alın, yıkayıp süzgeçe koyun.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz domatesin çekirdeklerini çıkartarak ufak küpler halinde doğrayın. Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince doğrayın. Bir kapta tereyağını eriterek, soğan, domates ve çarliston biberleri katarak 5 dakika ateşte çevirin. İçine 1 bardak su koyup, kaynatın. Bu malzemelerin bir kısmını tepsi veya fırına dayanıklı cam bir kabın içerisine yayın, hamsi filetolarını üzerine dizin. Üzerine kalan malzemeleri gezdirerek dökün. Yarım limonun suyunu da üzerinde gezdirin. 1 limonun kabuklarını soyup dilimleyin. Limon dilimlerini ve defne yapraklarını üstüne yerleştirin. tuz ve toz karabiberi serpin. Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkınca ayıklanıp doğranmış maydanozları üzerine serpin, sıcak olarak servis yapın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
221
Baydırman
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
430
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
381
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
335
Gulu Gulu


Üst Alt