Fırında Hindi Kızartması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Fırında Hindi Kızartması
Malzemeler:

hindi
250 gr tereyağı
2 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı biberiye otu (istenirse)
1/2 havuç (kazınıp kuşbaşı doğranmış)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1/2 kereviz (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1 kahve kaşığı kekik
1/2 su bardağı elma sirkesi
2 su bardağı esmer et suyu

Tarifi:

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız. Hindinin içine ve dışına tuz ve karabiberi karıştırıp, sürünüz. Hindiyi genişçe bir fırın tepsisine budunun üstüne yatırınız. Tahta bir kaşıkla yada geniş bir bıçakla tereyağının 3/4'ünü hindinin üstüne sürünüz. Biberiye otunu serpip (istenirse) tepsiyi fırına sürünüz. Ara sıra tepsinin dibindeki yağdan kepçeyle üstüne dökerek yarım saat kızartınız. Hindiyi öteki budunun üstüne yatırıp kalan tereyağıyla yağladıktan sonra, 15 dakika daha pişiriniz.
Havucu, kerevizi, soğanı ve kekiği tepsiye ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra, tepsiyi fırından çıkarınız. Hindiyi bir servis tabağına yerleştiriniz. Tepside kalan yağı bir süzgeçten süzünüz. Süzgeçte kalan sebzeleri atıp, süzülen yağa sirke ekleyerek bir taşım kaynatınız. Esmer et suyunu da ekleyip 2 dakika daha kaynattıktan sonra, sosu süzüp bir sos kabına koyunuz. Hindiyi dilimleyip, sosunu ayrı olarak servis ediniz.

Not: Önemli davetler için hazırlanan hindi kızartması için 1 yaşından küçük dişi hindilerle hazırlanır.
 


BYFECI

BYFECI

Üye
Teşekkürler
 
hikmet366

hikmet366

Üye
Hindi Ah Be :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
707
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
434
Baydırman
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
375
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
424
Gulu Gulu


Üst Alt