Haydar
Emekli Yönetici
Fesleğenli Çorba
Malzemeler:
1 adet büyük boy patates
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
Yapılışı:
Soğanı soyup incecik doğrayın. Patatesi soyup minik küpler halinde doğrayın.
Soğan ve patatesi, zeytinyağı ile hafifçe pembeleştirin.
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Sonra sütü ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın.
Kaynayınca tuz, karabiber ve fesleğeni ilave edip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
1 adet büyük boy patates
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
Yapılışı:
Soğanı soyup incecik doğrayın. Patatesi soyup minik küpler halinde doğrayın.
Soğan ve patatesi, zeytinyağı ile hafifçe pembeleştirin.
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Sonra sütü ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın.
Kaynayınca tuz, karabiber ve fesleğeni ilave edip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.