Fasulye İçli Lahana Sarması (4 Kişilik)


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aksi

Aksi

Üye
Malzemeler
Fasulye İçli Lahana Sarması (4 Kişilik) 12 beyaz lahana yaprağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan
ince doğranmış

100 gr kuru fasulye
geceden ıslatılmış
600 ml tavuk suyu
Tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 limonun suyu
Karabiber






Yemeğin Tarifi
Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip
5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp fasulyeler yumuşuncaya dek 1 saat pişirin.

Bu arada başka bir tencereye tuzlu su koyup bir taşım kaynatın. Lahana yapraklarının sert kısımlarını ayırıp ikişer ikişer kaynamış suya atarak kıvrılabilir olana kadar haşlayın. Dikkatlice süzüp
akan soğuk suyun altında tutun
sonra bir kağıt havlu üstünde kurumaya bırakın.

Fasulyeleri süzüp tahta kaşıkla ezin. Fasulye püresinin içine domates salçası
limon suyunun yarısı
tuz ve biberi katıp karıştırın.
Resim 86 olarak küçültüldü. Gerçek boyutları [ 575 x 398 ]



Fasulye kanşımınından bir yemek kaşığını lahana yaprağının baş tarafına koyun
2 tarafını kıvırarak yuvarlayın. Böylece 8 adet lahana sarması hazırlayın.

Kalan yaprakları büyük bir tencereye yerleştirin. Sarmaları üstüne koyun. Kalan limon suyunu sarmaların üzerine gezdirin. Sarmaların üzerini kapatacak kadar soğuk su koyup tuz serpiştirin. Dolmaların üzerine bir porselen tabağı ters olarak yerleştirin.

Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın. Ağır ateşte l saat pişirin.

Dolmaları sıcak bir tabakta servis yapın.

SERViS ÖNERiSi: Bulgur pilavıyla birlikte servis yapabilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt