Etlik piliç kaç günde kesim ağırlığına ulaşır?


sinan yüksel

sinan yüksel

Üye
Günümüzde civciv yumurtadan 21 günde çıkıyor.
Özellikle etlik olarak yetiştirilen " Broiler " tavuk türleri ise 1-5 ay gibi bir sürede kesime gelerek 2-5 kg ağırlığa ulaşabiliyor.
Bu hayvanların genetik özellikleri çok iştahlı olmaları. Aslında sanılanın aksine herhangi bir hormon veya iğne vurulmaksızın, iyi bakılırsa 1,5 ayda 3kg ağırlığa ulaştığını meraktan bu türün civcivini alanlar doğruluyor.
Tavuk çiftliklerinin özel besi yemi kullanmaları mümkün olabilir. Besi yemi hayvanı çabuk büyüttüğünde ağırlığını ayakları kaldıramayabiliyor, bu yüzden ömürleri kısa malesef...
Düşünün 3. haftada yumutadan çıkıp 6 hafta sonra kesiliyor, ne kadar kısa bir ömür :hmmm

 
  • Beğen
Tepkiler: arslan3332 ve MAERKEK


MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Kafana nerden esti şimdi . Tarihine bakarım tazeliğine bakarım alır geçer pişirip yerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: arslan3332 ve sinan yüksel
sinan yüksel

sinan yüksel

Üye
Kafana nerden esti şimdi . Tarihine bakarım tazeliğine bakarım alır geçer pişirip yerim.
:)
Eskiden 3-4 ayda kesilen etlik tavuk şimdi 1 ayda kesilir oldu.
Bim, a101 vb. marketlerden aldığımız tavuklar nasıl maliyetini karşılıyor sorusunada cevap arıyoruz. Ayriyetten devlet desteği de var vatandaş et yesin diye...
Tavsiyemiz tabiki köy tavuğundan yana ama alacaksanızda şen piliç tavsiye ederim.
Bu tavuk ırkını vatandaş kendisi yetiştirebilir. Et diye bazen ne yediğimizi bilmiyoruz, sağlık herşeyden önemli...
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve arslan3332
Üst Alt