Enginarlı Börülce Salatası Tarifi


diyetler

diyetler

Üye

Malzemeler

  • 250 gram kadar börülce
  • yarım litre su
  • 2 yemek kaşığı kadar kıyılmış dereotu
  • 2 yemek kaşığı kadar kıyılmış maydanoz
  • 2 tane taze soğan
  • 1 közlenmiş kırmızı biber
  • 6 enginar kalbi
  • 3 yemek kaşığı kadar tane mısır
Sos için malzemeler
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytin yağı
  • Biraz limon suyu
  • Tuz
Enginar kalpli börülce salatası nasıl yapılır tarifi
Değerli okurlarımız öncelikle bol suyla yıkanmış börülceleri ve suyu ocağımızdaki tencereye alıp yumuşayıncaya kadar güzelce haşlayın. Ardından suyunu süzerek bir müddet soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan ile maydonoz dereotu, küp kesilmiş kırmızı biber, tane mısır ve enginar kalplerini içine ekleyip harmanlayın. Ardından zeytin yağı ve limon suyunu birlikte başka bir kapta karıştırıp börülce salatamızın üzerine gezdirin. Dilerseniz tuzla tatlandırın. Ardından servis yapın lezzetli olması dileklerimizle genelde bu tarif diet uygulayanlar tarafından öğle yemeğinde tüketilir.
Kaynak
 


Üst Alt