Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

minoo

minoo

Üye
    Konu Sahibi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?
..Düdüklü tencere kullanmak, göründüğü kadar zor, korkutucu değil aslında. Nasıl olduğunu görelim..

..Yemeğiniz ocaktayken daha erken, kendi buharıyla pişmesi için düdüğü kapalı olmalı. Yemeğinizi ocağa koyduğunuzda düdüğü açık bırakın (dik şekilde), düdükten ses çıkmaya başladığında, düdüğü kapalı konuma getirin. Pişirdiğiniz yemeğe göre kaynama süresi belirleyin ve piştiği an ocağı kapatın. Yalnız tencerenin havasını almadan kesinlikle kapağını açmayın. En tehlikeli kısım burasıdır. Tencereyi soğutmalısınız havasını almak için. Bunu da tencereyi bir kaç dakika soğuk suyun altında bırakarak sağlayabilirsiniz. Soğuk suyun altındayken havasının çıktığını duyacaksınız zaten. Havası tamamen boşaldıktan sonra, düdüğü yavaşça kaldırın. Sessiz bir şekilde açılıyorsa havası boşalmıştır. Eğer düdük açılırken hâlâ ses çıkıyorsa, biraz daha soğutmanız gerekebilir.

..Tencerenin havasını tamamen boşalttıktan sonra kapağı açıp, yemeğinizi servis edebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Baydırman, PALA. ve ChavRash


ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Elime geçerse bir ara deneyeyim. :ehe Teşekkürler.
 
minoo

minoo

Üye
    Konu Sahibi
Sakın havası varken açma da aman :D
Rica ederim efendim :D
 
  • Beğen
Tepkiler: PALA.
bilişimcii

bilişimcii

Üye
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

Gereken besinleri düdüklü tencerenizin içine koyduktan sonra bir miktar su ile doldurun. Arkasından tencerenizi ocağa koyarken üzerinde bulunan düdüğü doğru şekilde konumlandırın. Eğer düdük aşağı ya da yana doğru bırakılırsa bu durumda hava alma durumu engellenmiş olur. Dolayısıyla düdüklü tencerenin basıncı sıkışır.Buna engel olmak için tencerenizin düdüğünü yukarıya doğru kaldırmayı unutmamalısınız. Altını yakmadan önce konumu düzenleyip daha sonra ateşe koymalısınız.

Düdüklü tencere, içinde pişen yemeği haber veren bir tenceredir. Tencerenin düdüğü bunu anlamanıza yardım edecektir. Yemek bir süre ateşte kaldıktan sonra tencerenin düdüğü ötmeye başlayacaktır. Ötme anında bir dakika kadar buhar çıkışına izin vermelisiniz. Aynı şekilde ötme de devam edecektir. Daha sonra düdüğü aşağı doğru indirmeniz yeterli olacaktır.

Hava çıkmasını beklemeden düdüğü aşağı indirirseniz tencereniz tehlikeli olabilir. 1 dakikalık sürenin sonunda yemeğinizin biraz daha ocakta kalmasını istiyorsanız ocağın altını muhakkak kısmalısınız. Bu şekilde yavaş yavaş daha lezzetli pişirecektir.

Konulan su miktarının yemeğin geç pişmesine ve basınç oluşturmasına sebep olacak kadar fazla olmamasına özen gösterilmelidir. Eğer tencerenizin içine çok fazla su koyarsanız buharın iç kısımda sıkışıp kalmasına neden olursunuz. Bu nedenle az koyarak en az 1/3’ünün boş kalmasını sağlamalısınız. Bu şekilde rahatça kullanıp pişirebilirsiniz. Üstelik içinde çok fazla su olmadığında yemeğiniz daha besleyici ve lezzetli olacaktır.

 
  • Beğen
Tepkiler: PALA.
PALA.

PALA.

Üye
Aynen süre tutmaz genelde, daha çok pişmesi zor olan yemeklerde düdük sesi gelince pişmiş oluyor.
Düdüklü tencereden daha tehlikeli birşey varsa banyo kazanıdır, top gibi patlar...
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
 
Baydırman

Baydırman

Moderator
Bilgiler için teşekkürler harun abi
 
  • Beğen
Tepkiler: Gulu Gulu
Gulu Gulu

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
Teşekkürler karımdan fırça yemem evlendiğimde
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
707
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
521
Doğuş Pertez


Üst Alt