CeviZLi KaDayıFLı MuSKa TaTLıSı :)

Sponsorlu Bağlantılar

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
    Konu Sahibi
CeviZLi KaDayıFLı MuSKa TaTLıSı :)
Bi tarifte benden olsun :)

Cevizli Kadayıflı Muska Tatlısı Tarifi



Malzeme Listesi


125 Gram Tereyağı
2 Su Bardağı Ceviz
100 Gram Tel Kadayıf
1 Paket Baklava Yufkası
1 Çay Kaşığı Tarçın
Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Su
3 Su Bardağı Toz Şeker
2 Dilim Limon

Hazırlanışı:


Tatlımızın şerbetini hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye suyu alıyoruz. Üzerine şekeri ilave ediyoruz. 2 dilim limonu da tencereye attıktan sonra, ocağa alıyoruz.

Şerbeti kaynamaya bırakıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz. Cevizi doğrayıcıdan geçiriyoruz. Kadayıfı elimizle havalandırıyoruz. İnce ince doğruyoruz. Geniş bir tavaya tereyağından 1 yemek kaşığı kadar alıyoruz.

Üzerine kadayıf koyup, karıştırarak kavuruyoruz. Kadayıfın rengi değişmeye başladıktan sonra üzerine dövülüş cevizleri ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. 3-4 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Üzerine tarçını ilave edip, karıştırıyoruz.

Kalan tereyağını küçük bir tavada eritiyoruz. Baklava yufkasının bir yaprağını tezgaha seriyoruz. Üzerine erittiğimiz tereyağından fırça ile sürüyoruz. Baklava yufkalarının aralarını yağlayarak, 3 kat hazırlıyoruz. Tezgahdaki yufkalardan uzunlamasına 3 parmak kalınlığında kesiyoruz.

Böylece 4 parça yufka çıkacaktır. Yufkaların uç kısımlarına hazırladığımız tel kadayıfı iç harçtan paylaştırarak koyuyoruz. Üçgen üçgen çevirerek katlayarak, muska şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığımız muska yufkaları diziyoruz.

Tavada kalan tereyağını da muskaların üzerine gezdirerek döküyoruz. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Muska tatlısının üzeri kızardıktan sonra, fırından çıkartıyoruz.

Tatlımız fırından çıkar çıkmaz, ılımış olan şerbetin yarısından fazlasını üzerine gezdirerek döküyoruz. Yarım saat kadar şerbetini çekmesi için beklettikten sonra, kalan şerbeti de üzerine döküyoruz. Ardından servise hazırlıyoruz.

AFİYET OLSUN.
 


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
teşekkürler :)
 
BYFECI

BYFECI

Üye
Teşekkürler, seni bu bölüm de görmek güzel. :)
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
:tşk:
 
Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
    Konu Sahibi
elbette birlikte paylaşırız :tebessüm:
 
hikmet366

hikmet366

Üye
ablam Tarifi Aldı Bir Ara Yapar Artık Teşekkürler
 
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
:tşk:
 

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
4
Görüntüleme
494
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
376
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
434
Baydırman
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
971
SpyChef


Üst Alt