Cevizin Faydaları


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hikmet366

hikmet366

Üye
CEVİZİN FAYDALARI

[SIZE=+0]Yüksek kolesterolü düşüren ceviz, damar tıkanıklıklarını ve şeker hastalığı tedavisine yardımcı oluyor.
İçerdiği demir sayesinde kansızlığa iyi geliyor.


VEREMDE TEDAVİYE DESTEK
CEVİZİN, verem hastalığında hem besleyici hem de tedavi edici özellik gösterdiğini söyleyen uzmanlar, her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yenmesinin zekayı geliştirdiğini belirtiyor. Nasırlar üzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yok olmasını sağlıyor. Ceviz yapraklarından yapılan çay iştah açıyor. Mideyi kuvvetlendirip boğaz hastalıklarına iyi geliyor. Ceviz yağı yüz lekelerinin üzerine sürülüp masaj yapılırsa lekeler yok oluyor.


*İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.

*Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.

*Magnezyum içerdiği için kasları rahatlatıcı*Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğ erlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen "demir"açısından , oldukça zengin bir besin maddesidir.

*Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir
*Damar sertliğini önler.

*Enerji sağlar.

*Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır

*Verem mikrobuna karşı korur.

*Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar.

*Hazmı zor olduğundan karaciğeri rahatsız olanlar ceviz yememelidir.

*Mayıs ve haziran ayında çiçek açan ceviz ağacı bünyesinde yağ, tuz, albümin, karbonhidratlar, gümüş iyonu, sodyum, potasyum, B1, B2, B3, B6 ve E vitamini barındırır.

*Yaklaşık 20 değişik türü olan ceviz ağacının, meyvesi kuruyemiş olarak tüketilen türü "adi ceviz " olarak bilinir ve Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde yetişir.

*Sert kabuğun içinde yer alan ceviz içi, yüzeyi çok kırışık bir beyin görünüşündedir.

*Yüksek oranda protein ve yağ içeren ceviz içi, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra, şeker hastalarına besin olarak da verilir.

*Basur için faydalı olduğu rivayet edilmekte ve bunun için balla karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir.

*Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır.

*Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu da giderir.
[/SIZE]
 


BYFECI

BYFECI

Üye
Teşekkürler
 
Joker

Joker

Emekli Yönetici
:tşk:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
sivilce yapıyo bea
 

eren366

Üye
Ceviz Fındık Hep Yerim :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt