çam fistikli un helvasi tarifi yeni


hikmet366

hikmet366

Üye


Malzemeler:

1 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su ya da süt
Az miktar tarçın ve çam (dolma) fıstığı

Hazırlanması:


Tereyağ eritlir ve fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur, un da eklenir ve kokusu kalmayıncaya dek yağda kavrulur. Şeker bir su bardağı su ya da süt içinde eritilir ve yavaş yavaş kavrulmuş un yağ karışımına eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Az miktar (1 tatlı kaşığı) tarçın ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. İsterseniz kaşık yardımı ile isterseniz de dondurma kaşığı ile şekillendirilip servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun…
 
  • Beğen
Tepkiler: eren366


eren366

Üye
teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: hikmet366
Üst Alt