Biberli Kuşbaşı Tarifi


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
İçindekiler:
1 paket Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (iri rendelenmiş)
1 adet defne yaprağı
150 gr kuru fasulye (az haşlanmış)
2 adet domates (iri doğranmış)
15 diş sarmısak
3 adet yeşil biber (közlenmiş, iri doğranmış)
3 adet etli kırmızıbiber (közlenmiş, iri doğranmış)
8 adet yeşil zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
1 tatlı kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
4 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış)
450 ml su (kaynar)
Tuz

Isıtılmış zeytinyağında soğanları yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dak. soteleyin. Et ve defne yaprağını ilave edip 5 dak. pişirin.
Kurufasulye, domates, sarmısak, yeşil biber, etli kırmızı biber, zeytinin yarısı, tozşeker, iki çorba kaşığı maydanoz, iki çorba kaşığı nane ve suyu katıp karıştırın ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dak. pişirin.
Kalan maydanoz ve naneyi serpip, zeytin ile süsleyerek sıcak ya da soğuk servis yapın.
 
BYFECI

BYFECI

Üye
Teşekkürler
 
hikmet366

hikmet366

Üye
Resim Koysan :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt