Biber Turşusu

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Biber Turşusu
Malzemeler
Biber, tuz, sarımsak

Yemeğin Tarifi
Turşu için ince, uzun şekilli. acı veya tatlı biberler kullanılır.
Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan. en iyisi yeşil-sarı renkte olan biberleri seçin. Ezik ve çürük olanları ayıklayın. Turşunun hazırlanması ve katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir. Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır. Tartıyla yapılacaksa. sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %7-8 olmalıdır.
Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği. tad ve kokudaki değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır.
Biber turşusu. sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.
 

Benzer Konular

x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
3K
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
771
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
697
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
1K
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
1K
x-scarface


Üst Alt