Balıklı Sarma Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

    Konu Sahibi
Balıklı Sarma Tarifi
Balıklı Sarma Tarifi - Balıklı Sarma Nasıl Yapılır?
Balıklı Sarma Tarifi - Balıklı Sarma Nasıl Yapılır?

½ su bardağı pirinç,
1 kuru soğan,
1 tatlı kaşığı dolma fıstığı,
1 tatlı kaşığı kuş üzümü,
250 gram balık eti,
100 gram asma yaprağı,
1 demet taze nane,
1 demet maydanoz,
1 demet dereotu,
1 çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
Karabiber


Pirinci sıcak suda bekletin, yıkayın Soğanı soyun, minik minik doğrayın Kuş üzümünü ılık suda 15 dakika bekletin, Balığı az tuzlu suda 5 dakika haşlayın, soğutun, ayıklayın, suyunu saklayın Nane, maydanoz ve dereotunu yıkayın, saplarını ayıklayın, ince kıyın Asma yaprağı taze ise 5 dakika haşlayın, salamura ise ılık suda 10 dakika bekletin Zeytinyağının yarısını bir tavada kızdırın, soğanı pembeleştirin, fıstık ve kuş üzümünü ekleyin, pirinci de koyup hafifçe kavurun Ateşi kapatıp haşlanmış didiklenmiş balık, tuz, karabiber, nane, dereotu ve maydanozu katın, karıştırın Herbir yaprağı önce bir tabak içine yayın, ortasından alta doğru hazırladığınız içten koyun, önce yaprağın alt kısmını sonra kenarların harcın üzerine kapatın, bohca veya sigara gibi sarın Yayvan bir tencerenin dibine maydanoz sapı ve asma yaprağı döşeyin, üzerlerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde sarmaları dizin, 1 bardak balık suyu ile zeytinyağını koyun, dağılmamaları için üzerlerine bir porselen tabak yerleştirin, kısık ateşte 20 dakika pişirin, soğuk veya ılık servis yapın Bu yemeği sıcak ikram etmek isrerseniz balığı haşlanmış değil çiğ olarak koymanız gerekecektir Bu durumda pişirme suyu olarak yarım yerine 1,5 bardak koyabilir, servis yaparken de dolmanın suyuna 1 yumurta sarısı ve 1 limonun suyu ile terbiye yapıp üstüne dökebilirsiniz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt