Ayvalı Tarçınlı Ihlamur Tarifi


FatoŞ

FatoŞ

Üye



Malzemeler

  • 50 gram ıhlamur
    1 adet çubuk tarçın
    1 adet ayva
    1 adet elma
    1 adet limon
    3 su bardağı su
    Ayvalı Tarçınlı Ihlamur Yapılışı
    IHLAMURU bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın. Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun. Üzerine kaynar su ekleyin. Birkaç dakika dinlendirin. Arzuya göre limon sıkarak servis yapın.


    Sağlığa faydaları: Vücudun dayanıklılığını artırarak, soğuk algınlığının çabuk atlatılmasını sağlar. Sinirleri yatıştırır, bağırsak sancısını giderir, damar tıkanıklığını açar. Ihlamur, balla karıştırılıp içildiğinde, mide ülserine iyi gelir.
    Aşçının notu: Bitki çayı yaparken, demliği doğrudan ateşe koyup kaynatmayın yoksa bitkilerin vitaminleri kaybolur. Karışımın suyu bitince tekrar tekrar su eklemek, hatta günlerce aynı karışıma su ilave edip kaynatmak yanlıştır, bakteri üremesine sebep olur. Değişik bitkileri, otları, meyve kurularını karıştırabilir, malzemeler damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş ve Karavelaa

Karavelaa

Üye
Teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: FatoŞ
Jus7ice

Jus7ice

Üye
şahsen çok severim tavsiye ederim
 
Üst Alt