Ayva reçeli

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Ayva reçeli


Malzemeler
1.5 kilo ayva
5 su bardağı su
1.5 kilo toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu

Yemeğin Tarifi
Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yataklarını bozmayacak şekilde rendeleyin. Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın. Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin.

Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın. Reçel kıvamını bulduğunda, 2 çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Daha sonra cam kavanozlara boşaltın. Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
221
Baydırman
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
974
SpyChef
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
665
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
635
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
742
x-scarface


Üst Alt