asma yaprağında enginar dolması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
asma yaprağında enginar dolması
asma yaprağında enginar dolması
malzemeler:

  • 5-6 enginar, temizlenmiş
  • dolmalık iç (tarifi ve hazırlanışı için burayı tıklayın)
  • 2 soğan, piyazlık doğranmış
  • 1 havuç, halka halka doğranmış
  • 1 limon
  • kaynamış su
  • zeytinyağı
  • süslemek için; maydanoz

hazırlanması:
  1. geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun.
  2. enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın.
  3. dolmalık içi hazırlayıp soğutun.
  4. tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin. üzerine bir enginarı oturtun. ortasına büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun. asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın. tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın.
  5. doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın. üzerine enginarları yerleştirin. tencereye enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin. yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.
  6. pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
not: enginarların tabanlarının iyice soyulduğuna emin olun. aksi taktirde taban bölümleri pişince sert kalır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

diyetler
Cevap
0
Görüntüleme
511
diyetler
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
434
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
498
x-scarface
  • Kilitli
    • Beğen
Cevap
0
Görüntüleme
452
x-scarface


Üst Alt