Asgari ücrete 600 ₺ zam mı gelecek?

Sponsorlu Bağlantılar

turklotus1

Üye
    Konu Sahibi
Asgari ücrete 600 ₺ zam mı gelecek?
Arkadaşlar yapılan açıklamalara göre asgari ücrete en az 250₺ zam bekleniyor bu sadece enflasyon zammı. Bir de sunulan kanun teklifi ile asgari ücretteki vergilerin kaldırılmasıyla birlikte zam 600₺'ye yaklaşıyor. Hep beraber tartışalım istedim.
 
Yönetici tarafından düzenlendi:


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Arkadaş Ekmek 50 Kuruştu 1.5 Tl Oldu Ne Zamı? Verdikçe 2 Katını Zaten ALıyorlar Yeter Şeçimde Yaparlar İşte
 
  • Beğen
  • Kızdım
Tepkiler: fatihmenteş, MAERKEK, arslan3332 ve 1 kişi daha
arslan3332

arslan3332

Üye
Şahsen bu konu nerede açılsa ben her defasında bıkmadan anlatıyorum olay asgari ücrete zam yapılması değil millet olarak biz hakkımızı savunmuyoruz.Bugün asgari ücrete 5binTl zam yapsınlar hatta bunun peşinden siyasilerin biri çıksın artı 2binTl daha benden zam olsun desin ortalık alkış kıyamet kopar öve öve bitiremezler ama sadece bir kişinin normal hayatta kullandığı bin çeşit ürün veya hizmete asgari ücrete yaptıkları zammın 100 katını zam olarak yansıtırlar yani sonuç olarak asgari ücrete zam yapmayı bırak eski asgari ücreti bile elinden alıyorlar.Hadi bunları hesap etmeye üşendin direk aldığın asgari ücreti geçmişde ki asgari ücretler ile yan yana koy ve bugün ki döviz kurları ve geçmişde ki döviz kurlarını yan yana koy ve tarihlere göre asgari ücretleri ve döviz kurlarını karşılaştır.Hadi bunu yapmaya da üşendin geçmişde ödenen vergileri ve şuanda ödediğin vergileri karşılaştır ve eline geçen asgari ücretin nasıl erdiğini gör.Bunları anlatırken konuyu açan arkadaşa değil genel olarak yazdım artık fırtınalı okyanusta rüzgara ve akıntıya karşı tek tek kürek çekmeyi bırakalım bu sadece bizi oyalar önemli olan bir olup tek gemide hep beraber kürek çekmemiz mesajı doğru verdiğimi umuyorum.
 
  • Beğen
  • Kızdım
Tepkiler: fatihmenteş, rear2011 ve PALA.
PALA.

PALA.

Üye
Yaptıkları zam ulaşıma, ısınmaya, suya, ceryana yetmez...
 
  • Beğen
Tepkiler: rear2011, MAERKEK ve arslan3332

Silinen Üye 2553318

Kapalı Hesap
zaten doğal gaza suya elektriğe zam gelmedi mi? asgari ücrete zam gelse ne değişecek.
 
  • Beğen
  • Kahkaha
Tepkiler: fatihmenteş, arslan3332 ve MAERKEK
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Yıllardır gördüğüm şu asgari ücretli hep aynı gelir seviyesine sahip biraz daha açarsam aldığı ile verdiği arasındaki fark tutarlı. Asgari ücretlinin cebine hep 200 lira kalmış gibi düşünebilirsiniz lakin şu son 2-3 yıldır asgari ücretlinin aldığı verdiğine yetmeyecek konuma geldi . Asıl sıkıntı budur. Adam akıllı harcama yapan asgari ücretli ay sonunu getiremez oldu . Her yıl 3 verdiler 5 aldılar . Bu sene 6 verip 12 geri mi alacaklar ?
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: arslan3332, rear2011 ve PALA.
KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Ya Susacağız yada Susturulacağız. 2020 Yılında da çok zor şartlarda geçinme derdi kapımızda. Allah yardımcımız olsun
 
  • Beğen
Tepkiler: arslan3332
Baydırman

Baydırman

Moderator
Zam gelmese de fiyatlar sabitlense daha iyi olur sanki :)
 
  • Beğen
Tepkiler: arslan3332 ve fatihmenteş
higlift

higlift

Üye
zam beklentisi büyük süpriz olmaz ise 200 ile 350 tl arasında olacaktır, enflasyon,memur zam artış oranları, yi-üfe ve tahmini oranlar belli, ama tabi gönlümüz daha yüsek olmasında yana,
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK


Üst Alt