Armut Tatlısı (6 Kişilik)


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
Malzemeler
3 adet armut
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı portakal likörü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı krem şanti


Yemeğin Tarifi
3 adet armudu düzgünce ortadan ikiye kesin. Kabuklarını soyup, içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkarın Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı toz şekeri yarım su bardağı portakal likörün ilave edin.

En üste 1 tatlı kaşığı tarçin serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın. Daha sonra, üzerine krem şanti sıkıp servis yapın.
 
BYFECI

BYFECI

Üye
Teşekkürler
 
Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
tşkkrler olsada yesek
 
hikmet366

hikmet366

Üye
:tşk:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
rica ederim dostlar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt