Doğuş Pertez
Admin
Ağzın tatsız olması nedir ve bitkisel çözümü
Ağızdaki tatsızlık nedeni ve bitkisel tedavi
Ağzın tatsız olması ve bitkisel kür
Ağızda oluşan tatsızlık ve bitkisel yöntemler
Vücutta meydana gelen bazı hastalıklar dilde tat almayı engeller ve ağızda tatsızlık meydana gelir. Ağızın tatsız olması tek başına bir hastalık değildir.
Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.
1. Tarif:
100 gr iç badem
50 gr karanfil
1 kg bala karıştırılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.
2. tarif:
Adaçayı
Hatmi çiçeği
Hindiba eşit miktarda karıştırılıp kaynamış suya bir tutam atılıp çay gibi demlenir. Aç karnına 1 fincan veya 1 bardak sade olarak veya tatlandırılıp içilir. tok karnına gargara yapılır.
3. Tarif:
Söğüt yaprağı
Papatya
Melisa yaprağı
kaynatılıp demlenir. Çay yerine tok karnına ballı veya sade 1-2 bardak içilir
Ağzın tatsız olması ve bitkisel kür
Ağızda oluşan tatsızlık ve bitkisel yöntemler
Vücutta meydana gelen bazı hastalıklar dilde tat almayı engeller ve ağızda tatsızlık meydana gelir. Ağızın tatsız olması tek başına bir hastalık değildir.
Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.
1. Tarif:
100 gr iç badem
50 gr karanfil
1 kg bala karıştırılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.
2. tarif:
Adaçayı
Hatmi çiçeği
Hindiba eşit miktarda karıştırılıp kaynamış suya bir tutam atılıp çay gibi demlenir. Aç karnına 1 fincan veya 1 bardak sade olarak veya tatlandırılıp içilir. tok karnına gargara yapılır.
3. Tarif:
Söğüt yaprağı
Papatya
Melisa yaprağı
kaynatılıp demlenir. Çay yerine tok karnına ballı veya sade 1-2 bardak içilir