Doğuş Pertez
Admin
Ağız kokusu nasıl gider
Ağız kokusunun çözümleri
Ağız kokusundan kurtulma yolları
Ağız kokusu nasıl önlenir
Ağız kokusu genelde ağız içindeki yaraların sebep olduğu kötü bir hastalıktır. Bunun dışında yenilip içilenlerde ağız kokusuna neden olur. Hem kendinize hemde çevrenize sıkıntı veren ağız kokusundan kurtulabilmek için yapmanız gerekenler...
Elma, armut, havuç : İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda hoş tatları sayesinde nefesimizi ferahlatırlar.
Taze nane yaprakları : Özellikle soğan ya da sarımsak yediğseniz bunların kokularını yok etmede oldukça etkili bir bitkidir.
Tarçın kabukları : Tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bakteriyi yok eder.
Sakız : İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur.
Limon :Limon ağız kokusunu önlemede önemli bir yiyecektir. Limonu ortadan ikiye bölüp yiyin.
Maydanoz : Nefesiniz ferahlatmakta oldukça etkili bir bitkidir maydanoz. Özellikle soğanlı, sarımsaklı yiyeceklerden sonra bir parça ağzınıza atın ve yavaş yavaş ağzınızın içinde çiğneyerek ezin.Ferahlığı sizde hissedip ağız kokunuzun yok olduğunu göreceksiniz.
Kakule, anason, kişniş, karanfil, rezene gibi bazı baharatlar : Eğer ağız kokusu probleminiz varsa sofanızda bu baharatları bulundurmaya ve kullanmaya özen göstermelisiniz.
Yoğurt : Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki ağız kokusuna neden olan hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur.
Ağız kokusundan kurtulma yolları
Ağız kokusu nasıl önlenir
Ağız kokusu genelde ağız içindeki yaraların sebep olduğu kötü bir hastalıktır. Bunun dışında yenilip içilenlerde ağız kokusuna neden olur. Hem kendinize hemde çevrenize sıkıntı veren ağız kokusundan kurtulabilmek için yapmanız gerekenler...
Elma, armut, havuç : İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda hoş tatları sayesinde nefesimizi ferahlatırlar.
Taze nane yaprakları : Özellikle soğan ya da sarımsak yediğseniz bunların kokularını yok etmede oldukça etkili bir bitkidir.
Tarçın kabukları : Tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bakteriyi yok eder.
Sakız : İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur.
Limon :Limon ağız kokusunu önlemede önemli bir yiyecektir. Limonu ortadan ikiye bölüp yiyin.
Maydanoz : Nefesiniz ferahlatmakta oldukça etkili bir bitkidir maydanoz. Özellikle soğanlı, sarımsaklı yiyeceklerden sonra bir parça ağzınıza atın ve yavaş yavaş ağzınızın içinde çiğneyerek ezin.Ferahlığı sizde hissedip ağız kokunuzun yok olduğunu göreceksiniz.
Kakule, anason, kişniş, karanfil, rezene gibi bazı baharatlar : Eğer ağız kokusu probleminiz varsa sofanızda bu baharatları bulundurmaya ve kullanmaya özen göstermelisiniz.
Yoğurt : Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki ağız kokusuna neden olan hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur.