Doğuş Pertez
Admin
Adana Soslu Çipura
Malzemeler
4adet çipura,
4adet soğan,
1kaşık biber salçası,
3diş sarımsak
1adet limon,
4kaşık zeytinyağı,
tuz-karabiber,
kimyon
Hazırlanışı
Soğanı halka doğrayın ve tuz karabiber katıp ovun. Balıkları temizleyip yıkayın içlerini bu soğanla doldurun. Ardından ızgarada pişirin. Sarımsağı dövün limon sıkın, kimyon zeytinyağı, biber salçası katıp karıştırın. Balıkları servis tabağına alıp bu sosu üzerlerine dökün. Yanında salata ile beraber servise sunun.
4adet çipura,
4adet soğan,
1kaşık biber salçası,
3diş sarımsak
1adet limon,
4kaşık zeytinyağı,
tuz-karabiber,
kimyon
Hazırlanışı
Soğanı halka doğrayın ve tuz karabiber katıp ovun. Balıkları temizleyip yıkayın içlerini bu soğanla doldurun. Ardından ızgarada pişirin. Sarımsağı dövün limon sıkın, kimyon zeytinyağı, biber salçası katıp karıştırın. Balıkları servis tabağına alıp bu sosu üzerlerine dökün. Yanında salata ile beraber servise sunun.