Baharatlı Patlamış Mısır Zorluk Derecesi : Kaç Kişilik? : 6 Kişilik Hazırlama
Süresi : 4 dk Pişirme Şekli : Tencere Pişirme Süresi : 10 dk Dinlenme Süresi: 0 dk Toplam Süre : 14 dk Malzeme Listesi Yeterince Tuz 1 Su Bardağı Mısır 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Sosu İçin; 1 Yemek Kaşığı Kekik 1 Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu 1 Diş Sarımsak 4 Adet Kurutulmuş Domates 6 Dal Maydanoz 3 Yemek Kaşığı Tereyağ Baharatlı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır? 1. Sarımsağın kabuğunu soyup yıkayın ve ezin, taze maydanoz yapraklarını yıkayıp süzün ve çok ince kıyın. 2. Bir limonun dış kabuğunu yıkayıp bir tatlı kaşığı dolacak şekilde kabuk kısmını ince rendeyle rendeleyin, kurutulmuş domatesleri ince dilimleyin. 3.Kapaklı derin bir tencerenin içerisine sıvıyağı ve mısır tanelerini koyup patlatmaya başlayın. Sık sık karıştırıp sallamayı ihmal etmeyin. 4. Tüm mısırların patlamasına yakın tereyağını bir sos tenceresinde eritin (tereyağ çabuk yanar bu yüzden dikkatli olmalısınız). 5. Hazırladığınız malzemeleri tereyağına
ekleyin ve karıştırın. 6. Tamamen patlamış mısırlar henüz tenceredeyken teraysğlı karışımı üzerlerine döküp karıştırın. 7. Servis kaseleri ile sıcakken servis edin. Not: İsteğe bağlı tereyağlı sos içerisine
çekirdeği çıkarılıp minik küpler kalinde
doğranmış zeytin eklenebilir.
Afiyet Olsun...