22 Ocak Teknoloji Haberleri

Sponsorlu Bağlantılar

Selim Baltaci

Selim Baltaci

Üye
    Konu Sahibi
22 Ocak Teknoloji Haberleri
22 Ocak Teknoloji Haberleri

Ucuz iPhone geliyor!

Dünyanın en pahalı tefonu konumnda olan iPhone 11 yeterli ilgiyi görmeyince Apple, daha ucuz bir telefon üretme kararı aldı. Apple yeni daha ucuz iPhone modeli planlıyor.




Bloomberg News'in şirketin tedarik zincirindeki kaynaklara dayanan haberine göre Apple Inc. 2020'de iPhone'unun daha ucuz bir sürümünü piyasaya sürmeyi planlıyor. Bloomberg News, Apple tedarikçilerinin telefonu Şubat ayında monte etmeye başlamayı planladıklarını ve Apple'ın yeni cihazı Mart ayı başlarında duyurabileceğini bildirdi.

30 futboll sahası büyüklüğündeki teleskop artık faal



Çin'de yapımı 5 yıl süren 2016'da tamamlanan, 30 futbol sahası büyüklüğündeki dünyanın en büyük radyo teleskobu FAST'in test aşaması tamamlandı. Çinli bilim insanları teleskopun resmen faaliyetlere başladığını duyurdu.

En çok indirilen 5 uygulamanın 4'ünde Facebook imzası

ABD'li teknoloji şirketi Facebook, bünyesinde bulunan WhatsApp, Messenger, Facebook ve Instagram uygulamalarıyla "en çok indirilen uygulamalar listesi"ndeki ilk 5 uygulama arasında öne çıktı.



Facebook, şirket bünyesindeki uygulamalarıyla (WhatsApp, Instagram, Facebook, Messenger) en çok indirilen uygulamalar arasındaki üstünlüğünü sürdürüyor.

ABD merkezli mobil uygulama pazar araştırma şirketi Sensor Tower'in verilerinden derlenen bilgilere göre, 2019 yılında "en çok indirilen uygulamar listesi"nde; WhatsApp 1. (850 milyondan fazla indirme), TikTok 2. (711 milyon indirme), Messenger 3. (700 milyondan fazla indirme), Facebook 4. (690 milyon indirme) ve Instagram 5. (450 milyona varan indirme) sırada yer aldı.

Facebook şirketi, 2016 yılından bu yana en çok indirilen uygulamalar listesinde ilk 5'te 4 uygulamasıyla yer alırken, şirketin WhatsApp uygulaması uzun yıllardır "en çok indirilen uygulama" olarak zirvedeki yerini koruyor.



TiK ToK oyun sütudyosu kuruyor

Ansızın dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasına giren TikTok, farklı alanlarda karşımıza çıkabilir.



Uygulamanın geliştiricisi Çinli ByteDance, tam teşekküllü oyun stüdyosu açmak için kolları sıvadığını duyurdu. Önemli finansal kaynaklardan Bloomberg, internet sitesi üzerinden yayınaldığı haberde ByteDance'ın yeni planlarını gözler önüne serdi. Haberde, TikTok'un geliştiricisinin "tam teşekküllü" bir oyun stüdyosu kurarak, "basit olmayan veya hardcore" oyunlar geliştirmeyi deneyeceği bilgisine yer verildi.

Çinli sosyal medya devinin oyun yatırımının henüz "emekleme" aşamasında olmasına karşın, binden fazla çalışanı olduğu aktarıldı. Ayrıca bin kişilik ekiple çalışmalarını sürdüren ismi belirsiz stüdyonun, 2020 içerisinde iki oyununu piyasaya süreceği de söylenenler arasında yerini aldı.



...
 
Selim Baltaci

Selim Baltaci

Üye
    Konu Sahibi
Evet kesinlikle tarihte bugün yaşanan gelişmeler :islik
 

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
1
Görüntüleme
357
ömer talat katı
Selim Baltaci
Cevap
1
Görüntüleme
305
PALA.
Cevap
1
Görüntüleme
525
Faruk KATI


Üst Alt