2013 Mercedes A-Serisi 73 bin TL’ye Geliyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
2013 Mercedes A-Serisi 73 bin TL’ye Geliyor!


Mercedes’in baştan aşağı yenilediği A Serisi, yeni modellerle rekabetin arttığı orta lüks sınıfta dengeleri tamamen değiştirmeye hazırlanıyor.
2011 yılında dünya genelinde orta lüks sınıfta 6.5 milyon araç satılırken, bu sayının 2021 yılında 10.6 milyona ulaşmasını beklediklerini kaydeden Mercedes-Benz Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, “Biz bu sınıfta yeni modellerimizle yüzde 50’lik paya ulaşarak ezici bir liderlik hedefliyoruz. Bundan eminiz. Türkiye’de ise gençlerin desteğiyle orta sınıfta yeni A Serisi’yle atağa kalkıp, boşluğu dolduracağız” dedi.
73 bin TL’ye geliyor
Almanya’dan hedefledikleri sayıda araç almaları halinde orta sınıfta kaybettikleri liderliği 2013’te geri alacaklarını kaydeden Kurz şöyle konuştu: “Yeni A Serisi’ni Kasım ayında 73 bin TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’ye getirip, yıl sonuna kadar 750 adet satmayı hedefliyoruz.
A Serisi ile aynı platformu paylaşan B Serisi de Türkiye’de büyük ilgi görüyor ancak yeterli sayıda araç alamadığımız için müşteri kaçırdık. Eğer talep ettiğimiz kadar alabilseydik, 2 bin adet daha fazla araç satabilirdik. A Serisi’nde de aynı sorunu yaşamak istemiyoruz. Türkiye’ye daha fazla araç getirmek için Almanya ile ciddi bir mücadele veriyorum.”
Türkiye’de A Serisi müşterilerinin yüzde 50’sinin ilk kez Mercedes kullanacak gençlerden oluşacağını kaydeden Kurz, aynı talebin daralan ekonomisine rağmen Avrupa’da da olacağını şimdiden görebildiklerini belirtti. Kurz, “Dolayısıyla ne kadar çok otomobil alabilirsek Türkiye’deki rekabet gücümüz o kadar fazla olacak. Türkiye genç nüfusu ile Avrupa ülkelerine göre çok daha fazla potansiyele sahip. Avrupa’da genç yaş ortalaması 30 ve üzeriyken, Türkiye’de bu 20’li yaşlar seviyesinde. Bu otomobil gençlere hitap ettiği için, Türkiye’nin önemi bu noktada ortaya çıkıyor” diye konuştu.
5 yeni modele kavuşacak
B Serisi ile ilk tanıtımı yapılan önden çekişli platformun Mercedes’in 2020 hedefleri çerçevesinde geliştireceği 5 modelin temelini oluşturduğunu hatırlatan Kurz şunları söyledi: “B ve A Serisi’nin dışında, özellikle Türkiye gibi sedan ağırlıklı pazarlarda önemli başarılara ulaşabilecek dört kapılı coupe formundaki CLA, dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip bir kompakt SUV ve sportif çizgilerle dikkat çeken bir ‘shootingbrake’ ile premium kompakt segmentin en iddialı markası olacağız. Özellikle önümüzdeki yıl tanıtılacak olan ve 1.5 litre dizel motor ile donatılacak olan CLA, C Serisi’nden müşteri çalacak. Ancak yine de C Serisi en çok satılan model olmaya devam edecek.”
Dört tekerli iPhone
A Serisi’nin en dikkat çekici özelliklerinden birini oluşturan iç mekandaki tablet bilgisayar görünümlü ekran, pek çok özelliği üzerinde barındırıyor. Orta konsoldaki ekranın akıllı telefonlar ile bağlantı kurabilmesi nedeniyle dört tekerlekli bir iPhone benzetmesi yapan Mercedes A Serisi Ürün Müdürü Johann Buss, araçla ilgili şu bilgileri verdi: “Yeni A-Serisi, araçta akıllı telefonun işletim ve görüntüleme sistemine tamamen entegre olmasını sağlıyor. Sunduğu özel uygulama sayesinde, iPhone’un (zamanla diğer akıllı telefonların) araç içerisinde bütün fonksiyonlarıyla kullanılması mümkün hale geliyor. Bu sayede Facebook ve Twitter gibi sosyal medya uygulamalarının tamamını, aracın ekranından kumanda edebiliyorsunuz. Facebook’ta arkadaşlarınızın eklediği fotoğrafları görebildiğiniz gibi, atılan Tweet’leri bu sisteme okutabiliyorsunuz. Önümüzdeki dönemde, ilk olarak iPhone 4S modelinde karşımıza çıkan sesli yönlendirilebilen ‘Siri’ asistanını da A Serisi ile kullanılabilir hale getireceğiz.”
5 motor 3 donanım seçeneği bulunuyor
ÜÇÜ benzinli olmak üzere beş farklı donanım seçeneği bulunan A Serisi’nde, start/stop sistemi standart olarak sunuluyor. Benzinli motor seçeneklerini A 180’de 1.6 litre 122 beygir, A 200’de 1.6 litre 156 beygir ve A 250’de 2.0 litre 211 beygir gücündeki versiyonlar oluşturuyor. Yeni A-Serisi’nin dizel motorları ise A 180 CDI’da 1.5 litre 109 beygir ve A 200 CDI’da ise 1.8 litre 136 beygirlik seçeneklerden meydana geliyor.
Araçta ‘Urban’, ‘Style’ ve ‘AMG Sport’ olmak üzere üç farklı donanım seçeneği tercih edilebiliyor. İlk ve ikinci nesil A Serisi’nden tamamen farklı olarak tasarlanan araç, keskin hatları ve sportif tasarımı ile dikkat çekiyor. 0.27 Cd’lik rüzgar sürtünme katsayısı ile yakıt tüketimine de katkı sağlayan araç, sportif çizgilerini iç mekanda da koruyor.
Yeni A-Serisi’nde, arkadan çarpma riskini azaltan fren destekli ve radar temelli çarpışma uyarı sistemi tüm versiyonlarda standart. Bu sistem, dikkati dağılmış sürücüyü tanımlanmış engellere karşı uyarmak için görsel ve işitsel uyarılar veriyor ve acil fren desteğini hazırlıyor.


 
  • Beğen
Tepkiler: -efşan


-efşan

-efşan

Üye
Alfa Romeo:zzz:
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
buda güzel araba 73 binlira fiyatı uygun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt