Büyük iksir FAZLADAN ALAN, RAM, HIZ, STABIL "Root"

Sponsorlu Bağlantılar

mersimersi33

mersimersi33

Üye
    Konu Sahibi
Büyük iksir FAZLADAN ALAN, RAM, HIZ, STABIL "Root"
Arkadaşlar ufak işlemlerle hafıza çoğaltmak mümkün öncelikle system de google ait ve markaya ait uygulamaların yeni sürümleri versiyonları /data/app de olur buda hem yer kaplayan, işlemciyi yoran hemde şarjı tüketen bir durum LG cihazlarının ısınma sorunlarını örnek verebilirim. Bir çok uygulama da gereksiz olan dosyalarda mevcut buda apk40mb ise apk içinde örnek lib-so doyaları armeabi-v7a kullanan işlemci ise x86 lib klasörünü silebiliriz olur size apk10-20mb unutmayın ki işlemci mimarisi neyse apkde onu bırakacağız cpuz apk play store dan indiriniz böylece işlemci mimarisini öğrenirsiniz. Güncel sürümleri /system/app veya /system/priv-app içine taşınabilir unutmayın ki system de olan uygulamalar apk içinde olan classes.dex dosyasına ihtiyacı yok çünkü dışında odex dosyası mevcuttur bu konuda konu açtım bakarsınız. Aynı şekide sisteme taşınan apk içinde lib klasörü silinir lib dosyasında ki işlemicinin ihtiyacı olan .so dosyaları /system/lib içinde olur ancak kitkatan sonra ki sürümlerde farklıdır bu konu. /data/app içinde olan yeni sürümler systeme enteğre olunca cihazın performansı artar LG G2 ve bir çok modelde değişiklik görünmüş hatta G2 çok sitabil olarak sorunsuz çalışıyor PUBG Mobile gibi bir oyunu en yüksek ayarlarda bile ısınmadan oynatıyor. önemli olan husus yapacağınız işlemleri pc ye kopyalayıp yapmak ve dediğim gibi biraz kafa yorarsanız anlarsınız herşeyi.
***PC de apk açmak için 7z.exe tablet-telefonda ZArchiver uygulaması ile***
APK> *lib-classes.dex* <sistem için silinecek dosyalar
APK> *lib>armeabi-armeabi-v7a-x86-x64-arm64-mips-mips64* <içinden /data/app ihtiyacı olanı kalacak diğerleri silinecek. system uygulaması olmayan oyun vs apk
/data/dalvik-cache> /system/app veya /system/priv-app içine .odex dosyasını atacağız normalde .dex olarak durur. Bu konuda da ayrı konu açtım bakabilirsiniz.

Uyarı classes.dex in 2-3-4-5-6 daha fazlası olabilir silmeyiniz. classes2.dex-classes3.dex

**root explorer pro ile yapınız permissions ayarlarını not ediniz. dosyaları kopyalayınız lib .so dosyasının benzerleri olabilir /system/lib içinde taşıyıp aynısı olanların adlarını not ediniz sonra onları bulup yedek alıp yeni .so dosyaları taşıyınız sorun vs olursa tekrar ekleyebilrisiniz.

Bu konu 100 den fazla telefonda yapılmış olup hiç sorun çıkmamıştır. Arkadaşlar bunca yapılanlar telefonun bataryasından tutun işlemci hafıza system çöplüğü vs dahasına bir iksir olacaktır.
Not: /system bölümünün de belli bir hafızası var yer açmak için istenmeyen uygulamaları kaldırarak yer açınız bu şekilde yeni google ve markanın uygulamalarına yer açmış olacaksınız
Konu bana aittir. :türkiye1:
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Eren Değerli, veliahht01, rear2011 ve 3 diğerleri


MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Piranha tablette deneyeceğim.
 
Buğra

Buğra

Admin
Anlatım için teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: mersimersi33
TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
Yararlı olmuş teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: mersimersi33
mersimersi33

mersimersi33

Üye
    Konu Sahibi
Piranha tablette deneyeceğim.
sistemin yedeklemesini veya stock rom varsa tekrardan yüklersiniz. Önemli olan yapılan işlemleri not ederek ve yedekleyerek uygulamak stabil ve çok temiz bir sistem olur artıları çok
 
rear2011

rear2011

Üye
Teşekkür ederiz.
işlemleri sade pratik bir sıralamayla anlatırmısınız?
 
mersimersi33

mersimersi33

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederiz.
işlemleri sade pratik bir sıralamayla anlatırmısınız?
Rootlu ise cihaz..
root explorer pro uygulaması
titanium backup pro uygulaması "patched var googlede" odex dosyasının systeme entegresi için kullanılacak pratik olsun diye..
/system/lib klasörünü sdcard a kopyalayalım
şimdi ister titanium backup yada el ile root explorer dan yapabilirsiniz.
tit.. backup uygulaması ile menü>toplu işlemler>taşı / ekle>uygulamarı göreceksiniz seçip onay a basınca enteğre olacaktır. sonra cihazı yeniden başlatıp tekrardan tit.. backup a girelim ve münü System Dalvik'i ROM'a entegre et e basın bulunca tamam diyelim. odex dosyamız da olmuş oldu.
NOT: /system bölümünde ne kadar boş alan varsa o kadar güncel apk atarsınız
Video yapmayı planlıyorum vaktim olursa.
 
  • Beğen
Tepkiler: rear2011
rear2011

rear2011

Üye
Çok teşekkür ederiz.
Video anlatımıda bekliyoruz.
 
  • Beğen
Tepkiler: mersimersi33
Silinen Üye 2526643

Silinen Üye 2526643

Kapalı Hesap
Teşekkürler. Yapamayan arkadaşlar için otomatik olarak halledecek basit bir yazılım da eklense tadından yenmez :lamer:
 
  • Beğen
Tepkiler: mersimersi33
mersimersi33

mersimersi33

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar yapılan işlemleri el ile yapmak daha sağlıklı olacaktır çünkü enteğre aşamasında eski dosyalar gider ve yeni günceller üstlerine yazılır ve .so dosyaları için de bu geçerli .so dosyalarında sorun olmadıkça uygulamalar güncel olur buda stock rom un güncellenmesi diyebiliriz. Bu konuya özel uygulama yapabilirim ama stabil çalışamayabilir çünkü telefon modelleri değişik dosya yolları değişik olabilir. Ayrıca Kitkat tan sonrası yani Lollipop android sistemi farklı yollar işliyor. Bu konuyada ayrıntılı anlatım yaparım zamanım olunca. Sağlıcakla kalınız
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2526643 ve rear2011


Üst Alt