Root Nedir? Nasıl Yapılır? Root Atma Programları

Sponsorlu Bağlantılar

mukoca1

mukoca1

Üye
    Konu Sahibi
Root Nedir? Nasıl Yapılır? Root Atma Programları
Root Nedir?
Android işletim sistemine sahip bir telefona sahipseniz Root terimini mutlaka duymuş olmalısınız. Telefon üreticileri haklı olarak cihazları satışa sunarken, kullanıcıların erişebileceği sistem ayarlarını kısıtlarlar. Çünkü Android cihazımızın yazılımında yapacağımız yanlış ayarlar ve ya uygulamalar sonucunda telefonu bozabilir ve ya kalıcı zararlar verebiliriz. Bu noktada cihazımızın tüm denetimini elimize almak için Root (Kök) erişimine ihtiyacımız vardır. Android telefonları Rootladıktan sonra Administrator (Yönetici) yetkisine sahip olursunuz.
Root Nasıl Yapılır?
Android telefonunuzu Rootlamaya karar verdiyseniz şimdi bu işlemleri yapmak için nelere ihtiyacınız olduğuna değineceğim. Unutmamak gerekir ki Root yapma işlemi her marka ve model için aynı yöntem kullanılarak yapılmaz. Bu yüzden Google da telefon modelinizin yanına Root yazarak en başarılı yöntemi bulduktan sonra bu işe başlamanızı öneririm.
Root işlemine başlamadan önce telefonunuzda kilidi varsa bunu bir kereye mahsus kaldırmak zorundasınız. Bundan sonra telefonunuzu Rootlayıp, istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Root işlemini telefon üzerinden Apk kurarak yapmak istiyorsanız Ayarlar, Güvenlik,Bilinmeyen Kaynaklar seçeneğini işaretleyin. Şimdide geliştirici seçeneklerine girip Usb Hata Ayıklamasını etkinleştirmemiz gerekecek. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız konusuna bir göz atın. Usb Hata Ayıklamasını etkinleştirdikten sonra cihazınızı uygun Root atma yöntemini bulup, Root uygulamalarını telefonunuza yükleyerek bu işe başlayabilirsiniz. Bazı Android telefonlarda bu işi yapacak Apk bulunmadığı için telefonunuzu bilgisayar üzerinden Rootlamanız gerekebilir. Yazımın sonunda Samsung Galaxy serisi Android telefonlar için Shiftdelete.net in hazırladığı Root atma videosunu paylaşacağım.

Android Root Atma Programları

KingRoot
En çok kullanılan Root yapmaprogramlarından biri olan Kingroot çok sayıda Android modelini destekliyor. adresine girerek Kingroot.apk ve ya Kingroot.exe dosyalarını indirerek Root işlemine başlayabilirsiniz. Kingroot.exe Windows içindir ve Android telefonunuzu Usb kablo ile bilgisayara bağlamanız gerekir. Root işlemine başlamadan önce bilgisayarınıza, telefonun tüm sürücülerini yüklemeyi unutmayın. Root işlemi bittikten sonra Kingroot ile birlikte yüklenen sistem hızlandırma uygulaması Purify’yide kullanmanızı öneririm. İşe başlamadan önce telefondaki tüm önemli verinizi yedekleyin. Apk dosyasını telefonunuza yükledikten sonra Root Authorization tuşuna tıklayarak Root işlemini başlatın ve işlem tamamlanıncaya kadar hiçbir şeye dokunmayın. Bu esnada telefonunuz birkaç kez tekrar başlatılabilir. Ekranda Root Successfully yazısı belirdiğinde işlem tamamlanmış demektir.

İroot
En başarılı Root atma uygulamalarından biri olan İroot un sitesinde şu ana kadar 230,722,094 adet cihazın uygulamayı kullanarak Rootlandığı yazıyor. Gerçektende İroot başarılı bir uygulamadır, daha önce iki telefonumu programı kullanarak Rootladığımı hatırlıyorum. adresinden programın Pc ve ya Android sürümünü indirerek işe başlayabilirsiniz. Bilgisayar kullanacaksanız telefonu 2, 3 kez bilgisayara bağlayıp sökün, tüm sürücüler yüklendikten sonra işlemi başlatabilirsiniz. Program çalışırken telefonunuz yeniden başlatılabilir, bu süre esnasında sakın Usb kabloyu sökmeyin. İşlem tamamlandığında telefonunuz açılır ve cihaz modelinizin yanında Has Root Permission Already yazar, bu yazı yoksa bir sorun var demektir. Sorun yoksa telefonunuzun kablosunu sökebilirsiniz. Root işlemi bittikten sonra otomatik yüklenen diğer uygulamaları telefonunuzdan kaldırabilirsiniz.

Oneclickroot
adresinden indirebileceğiniz oneclickroot.exe dosyasını bilgisayarınıza kurarak, aynı şekilde Usb Hata Ayıklamasını etkinleştirip Rootişlemine başlayabilirsiniz. Ayrıca sayfada Support linkine tıklayarak Root Android, Unroot Android, Repair Android, İnstall Roms and Mods, İnstall Root Apps, Remove Bloatware konularında 7/24 destek almanız mümkün.

Kingo Root
Diğer bir başarılı Root yapma programı Kingo Root da hem Android hemde Pc üzerinden Root işlemini gerçekleştirebiliyor. adresinden programı indirerek kullanabilirsiniz.
Superuser
Root atma işini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra, telefonunuzun uygulama menüsünde Superuser ve ya Supersu adında bir uygulama görmeniz gerekir. Eğer bu uygulamalardan biri telefonunuzda yoksa büyük ihtimalle bir yerde eksik var demektir. Bu uygulamalarRoot yönetim programlarıdır ve yüklediğimiz Root uygulamalarının sistem dosyalarını değiştirip değiştiremeyeceğine dair Superuser ve ya Supersu dan izin alması gerekir. Kaynak=
 
  • Beğen
Tepkiler: ozyy1905


gogomac

gogomac

Üye
benim gibi yeni baslayanlar için harika bir yazı olmuş, vakit ayırıp paylaştığın için tesekkürler.
 
bulut6842

bulut6842

Üye
Konu için teşekkürler telefon um general mobile 4g telefon a root attıktan sonra tekrar rootu kaldırıp eski haline döndürebilirmiyiz ?
 
mukoca1

mukoca1

Üye
    Konu Sahibi
benim gibi yeni baslayanlar için harika bir yazı olmuş, vakit ayırıp paylaştığın için tesekkürler.
Rica ederim. Sayfamda bundan çok var.
Konu için teşekkürler telefon um general mobile 4g telefon a root attıktan sonra tekrar rootu kaldırıp eski haline döndürebilirmiyiz ?
Rica ederim. Unroot işlemi root yaptıgınız programa göre değişir. Unroot yapacaksanız ilk önce telefonunuza rom yükleme konusunu araştırmanızı öneririm.
 

Misafir - 218124

Arkadaslar bir haftadir root atmaya calisiyorum telefonum j6 plus ,bir kere oluyodu ,yazdıki telefonunuz çok guclu o yuzden rootlayamiyoruz .nasil rootlayabilirim yardimci olurmusunuz
 
cuneytsarac

cuneytsarac

Üye
Lg g4 stylus telefonuma ne yaptiysam root atamadim yardimci olurmusunuz. Apk yükleyerek yapmaya calisiyorum Hangi programi önerirsiniz? bilgisayarim yok, Daha once hic root atmadim acemilik var. Teşekkürler
 


Üst Alt